Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Ανακοίνωση της ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ και του ΝΣ Μαγνησίας της ΚΝΕ, με αφορμή την κατάπτυστη προσφυγή ενάντια στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στο Βόλο

Απ' ό,τι δείχνουν τα πράγματα, και με αφορμή επιστολή 7 "κατοίκων της περιοχής", όπως αυτοαποκαλούνται, συνεχίζεται, για τα καλά, το τροπάρι του αντικομμουνισμού και το σχέδιο συντονισμένης επίθεσης ενάντια στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ. Αφορμή, αυτή τη φορά, οι εκδηλώσεις, για 36η συνεχόμενη χρονιά, του Φεστιβάλ της ΚΝΕ.
Ούτε λίγο, ούτε πολύ, οι 7 "κάτοικοι", μέσα από ένα κατάπτυστο κείμενο, αναμασούν όλο το βασικό πυρήνα των βρώμικων επιχειρημάτων Πάγκαλου, Καρατζαφέρη, πληρωμένων κονδυλοφόρων και ΣΙΑ.
Εγκαλούν το Δήμο γιατί διευκολύνει τους κομμουνιστές να πραγματοποιήσουν Φεστιβάλ σε δημοτική έκταση, με επιχειρήματα όπως: "Η συγκεκριμένη εκδήλωση και άλλες όμοιες όπως παρουσιάζονται στο διαδίκτυο στο kke.gr, συνοδεύεται από συνθήματα όπως "ανυπακοή", "στους δρόμους κατακτιέται το δίκιο" κλπ. που μπορεί εύκολα να οδηγήσουν σε έκτροπα, βανδαλισμούς και κακοποιήσεις πολιτών»!!!.

Είναι φανερό ότι τέτοιου είδους αντιλήψεις και τέτοιας ποιότητας επιχειρήματα δε θα μπορούσαν παρά να απευθύνονται πριν απ' όλους στον Θ. Πάγκαλο, ο οποίος μαζί με τον εισαγγελέα καταγράφονται ως παραλήπτες της επιστολής των "7".
Δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Ολόκληρο το προηγούμενο διάστημα, η αντιΚΚΕ επίθεση έχει γίνει "δεύτερη φύση" για ΠΑΣΟΚ και ΛΑ.Ο.Σ., που πρωτοστατούν στο πώς θα συκοφαντήσουν το Κόμμα, πώς θα διαστρεβλώσουν τις θέσεις του. Δεν είναι καθόλου τυχαία αυτή η επίθεση και, μάλιστα, σε περίοδο κρίσης, όπου λαμβάνονται βάρβαρα μέτρα απέναντι στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα και οι κομμουνιστές πρωτοστατούν στην αποκάλυψη της πολιτικής τους και την οργάνωση του κινήματος που δεν αντιστέκεται μόνο, αλλά βάζει επί τάπητος και το ζήτημα της ανατροπής της εξουσίας του κεφαλαίου και την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής κοινωνίας.
Στόχος και αυτών που υπογράφουν και πολύ περισσότερο αυτών που βρίσκονται από πίσω τους, είναι να συκοφαντήσουν το Κόμμα, την ΚΝΕ, να επιδιώξουν τον περιορισμό της δραστηριότητάς τους, ιδιαίτερα σήμερα που κάθε εργατική και λαϊκή οικογένεια στενάζει από τις συνέπειες της βάρβαρης κυβερνητικής πολιτικής, που συνυπογράφουν ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ.
Ενα είναι σίγουρο. Δεν έχουν διδαχτεί απολύτως τίποτα από τη μακρόχρονη ιστορία του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος στη χώρα μας.
Οι εκδηλώσεις του 36ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ στην πόλη του Βόλου θα πραγματοποιηθούν, και με τη σιγουριά που αποπνέει η σχέση μας με το λαό θα έχουν απόλυτη επιτυχία. Μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά.
Η πολιτική και πολιτιστική εκδήλωση για 36η χρονιά του Φεστιβάλ αποτελεί ανάσα ελπίδας και προοπτικής ενάντια στη σαπίλα και την υποκουλτούρα της αστικής τάξης, χώρος συνένωσης για τη δραστηριοποίηση των φτωχών και λαϊκών οικογενειών και των παιδιών τους που σήμερα στενάζουν.
Η καταξίωση του Φεστιβάλ της ΚΝΕ πλατιά στη συνείδηση των εργαζομένων και του λαού του Βόλου επιβεβαιώνεται και από την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την παραχώρηση του χώρου στο δημοτικό θέατρο.
Καλούμε το λαό και τη νεολαία του Βόλου να αποκρούσει κάθε τέτοιου είδους επίθεση, να αγκαλιάσει τις εκδηλώσεις και του φετινού Φεστιβάλ, να οργανωθεί και να συσπειρωθεί στην πάλη για την κατάργηση του μνημονίου, για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης

Δεν υπάρχουν σχόλια: