Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΡΙΤΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΩΡΑ 6.30 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


Στο όνομα της αντιμετώπισης των ελλειμμάτων και εφαρμόζοντας τις επιταγές πλουτοκρατίας, ΕΕ, τις κατευθύνσεις του Προγράμματος Σταθερότητας και του Μνημονίου, η κυβέρνηση μείωσε τις δαπάνες για την εκπαίδευση με άμεσο αποτέλεσμα ελάχιστους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών. Γιγαντώνεται ο αριθμός των ελαστικά απασχολούμενων και η αντιασφαλιστική επέλαση εξωθεί χιλιάδες εκπαιδευτικούς στη συνταξιοδότηση. Τα κενά στα σχολεία διαμορφώνονται σε χιλιάδες!
Στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας η κατάσταση είναι επίσης εκρηκτική.Χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές που θα βρεθούν να σπουδάσουν μακριά από τον τόπο τους, θα μπουν στο δίλλημα αν θα παρατήσουν τις σπουδές τους αφού όλο και περισσότερες οικογένειες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στο κόστος των σπουδών και η φοιτητική μέριμνα είναι ανύπαρκτη.

Σχολείο και πανεπιστήμιο γίνονται θύματα της πολιτικής της κυβέρνησης και του Μνημονίου.
Η λαϊκή οικογένεια και τα παιδιά της καλούνται να πληρώσουν τα «σπασμένα» της πλουτοκρατίας.
Μέτωπο δράσης και αγώνα τώρα!
Για να μην στοιβαχτούντα παιδιά της λαϊκής οικογένειας σε 30αρια τμήματα, χωρίς δασκάλους και καθηγητές και χάσουν διδακτικές ώρες.Για να σταματήσει να ξεπαραδιάζεται η λαϊκή οικογένεια για να πληρώσει το εμπόρευμα-παιδεία, να ζει με το άγχος να πάρει εφόδια το παιδί της.
Για να μπει τέλοςστο σπρώξιμο των εργατόπαιδων στην ψευτοκατάρτιση και στη μαθητεία, στον εξαναγκασμό τους να σπουδάζουν και δουλεύουν.
Για να σταματήσουντα παιδιά της λαϊκής οικογένειας στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ να βρίσκονται αντιμέτωπα με τα εμπόδια που ορθώνει η ταξική πολιτική, να φοιτούν σε τμήματα προθάλαμους ανεργίας και ελαστικής απασχόλησης, να σπρώχνονται να εγκαταλείπουν τις σπουδές τους.
Να πληρώσει η πλουτοκρατία-Κατάργηση του μνημονίου!
Απειθαρχία στο σχολείο και το πανεπιστήμιο της αγοράς
Άμεση και γενναία χρηματοδότηση της δημόσιας εκπαίδευσης
  • Καμιά τάξη πάνω από 20 μαθητές.
  • Να γίνουν τώρα πρόσθετοι μόνιμοι διορισμοί, με μοναδική προϋπόθεση το πτυχίο, που να καλύπτουν όλα τα κενά.
  • Να εξασφαλιστεί άμεσα με δημόσιο δίκτυο μεταφοράς η δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών και ιδιαίτερα αυτών στα ειδικά σχολεία.
  • Να ανοίξουν κανονικά τα ειδικά σχολεία (13 Σεπτέμβρη), πλήρως στελεχωμένα με μόνιμο εκπαιδευτικό, ειδικό και βοηθητικό προσωπικό.
  • Μέτρα τώρα για τους φοιτητές και σπουδαστές, παιδιά ανέργων και φτωχών οικογενειών, ώστε να εξασφαλιστεί η δωρεάν στέγαση, σίτιση και μετακίνηση των παιδιών τους.
Ο δρόμος των λαϊκών στρωμάτων είναι ένας:οργάνωση από τα κάτω, δυνάμωμα της ταξικής πάλης, συσπείρωση στο ΠΑΜΕ, μαζική φυγή από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, μετωπική συσπείρωση εργαζόμενων γονέων-μαθητών-εκπαιδευτικών, συμμαχία εργατικής τάξης και λαϊκών στρωμάτων για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, για την Παιδεία και την Κοινωνία των λαϊκών αναγκών.

ΠΑΜΕ-ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ - Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και νήσων - ΜέτωποΑγώναΣπουδαστών-Συντονιστικό ΑγώναΣχολείωνΑθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια: