Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Ξεσπιτώνεται ζευγάρι γερόντων για χρέη στην Αγροτική τράπεζα

Μετά από παρέμβαση του ΚΚΕ αναστάλθηκε η διαδικασία έξωσης
 
Θύματα της τραπεζικής κερδοσκοπικής βουλιμίας πέφτουν τα μέλη μιας φτωχής αγροτικής οικογένειας στο Βελεστίνο της Μαγνησίας. Αχόρταγη και ανηλεής η Αγροτική Τράπεζα, τους έχει βάλει το μάτι και επιχειρεί ν' αρπάξει τα χωράφια, ενώ, ήδη, κατάσχεσε το σπίτι της οικογένειας Κουρκουβέλα, μέσα στο οποίο διαμένει ένα υπερήλικο και άρρωστο ανδρόγυνο, που απειλείται με βίαιη έξωση!
Κι αυτό παρά το γεγονός ότι η οικογένεια δηλώνει πρόθυμη για ...συνεννόηση με την ΑΤΕ και κάνει ό,τι μπορεί να βρει τον τρόπο ν' ανταποκριθεί στις δανειακές υποχρεώσεις της προς την τράπεζα. «Εμείς - λέει στον «Ρ» ο Τραντάφυλλος Κουρκουβέλας - δεν λέμε στην τράπεζα δεν πληρώνουμε. Ζητάμε να μας πουν το συνολικό ποσό που χρωστάμε ακόμα (έχουμε, ήδη, πληρώσει ένα πολύ μεγάλο ποσό καταβάλλοντας τις δόσεις), αλλά απάντηση δεν παίρνουμε. Οι υπεύθυνοι της ΑΤΕ δε δείχνουν την ίδια καλή διάθεση και προθυμία για συνεννόηση και συνεργασία, ώστε να βρούμε λύση».
«Στις συνεχείς "ενοχλήσεις" μας προς τους αρμόδιους γι' αυτό το ζήτημα, είτε δεν παίρνουμε καμιά απάντηση, είτε μας ζητούν συνεχώς να παρουσιάσουμε διάφορα "χαρτιά", αλλά όταν τους τα πάμε, πάλι δε γίνεται τίποτα.
Ολοι ξέρουμε ότι ο αγροτικός κόσμος αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα, καθώς, λόγω ΚΑΠ, οι τιμές των αγροτικών προϊόντων έχουν κατρακυλήσει, οι επιδοτήσεις πετσοκόφτηκαν, το κόστος παραγωγής εκτοξεύτηκε στα ύψη. Ηρθε και η οικονομική κρίση, με τη στοίβα των αντιλαϊκών μέτρων και μας αποτέλειωσε. Προσπαθούμε να βρούμε αγοραστές να πουλήσουμε χωράφια για να πληρώσουμε τα χρέη στην τράπεζα, αλλά σήμερα δεν αγοράζει κανένας.
Πενήντα στρέμματα που ήταν υποθηκευμένα στην ΑΤΕ, βγήκαν σε πλειστηριασμό, λόγω χρεών μας προς τρίτους και από τα χρήματα αυτά πήρε και η τράπεζα. Δεν ικανοποιήθηκε, όμως, μας πήρε και το σπίτι και θέλει τώρα να πετάξει στο δρόμο τους γέροντες γονείς μας. Στις εκκλήσεις μας να μην προχωρήσει στην κατάσχεση, η ΑΤΕ παρίστανε την κουφή, ενώ δε δέχτηκε ούτε την πρότασή μας να της πληρώνουμε ένα ποσό, σαν νοίκι, για τη συνέχιση της διαμονής των γερόντων στο σπίτι. Αυτή είναι η τράπεζα που, κάποτε, ισχυριζόταν ότι ήταν των αγροτών. Ενας λύκος που ξεσκίζει τις σάρκες των αγροτών».
Τηλεφωνικό διάβημα για το ζήτημα έκανε στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κ. Σκανδαλίδη, ο Α. Σκυλλάκος, ζητώντας να σταματήσει η διαδικασία έξωσης των γερόντων από το σπίτι τους. Ο υπουργός ενημέρωσε τον βουλευτή του ΚΚΕ ότι, με παρέμβασή του, αναστέλλεται προσωρινά η υλοποίηση της απόφασης της ΑΤΕ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: