Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Ανακοίνωση Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών

Πανελλαδική Γραμματεία

 Συνάδελφε-συναδέλφισσα,

Αν είσαι πρωτοετής, κατάλαβες τι εννοούσε η υπουργός Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου όταν έλεγε ότι «η φετινή χρονιά θα είναι η πιο δύσκολη της μεταπολίτευσης για την παιδεία». Οι υπόλοιποι τα ζούμε χρόνια!
Στις σχολές που γίνονται εγγραφές, οι πρωτοετείς φοιτητές δεν παίρνουν πάσο. Αυτό σημαίνει διπλά έξοδα για σίτιση, στέγαση, μετακίνηση εδώ και σχεδόν ένα μήνα. Αλλού λένε ότι έχει καθυστερήσει η εκτύπωση, αλλού ότι δεν έχει δοθεί κονδύλι για τα πάσο, άλλου ότι περιμένουν την αύξηση των εισιτηρίων για να δοθούν τα πάσο!
Την ίδια ώρα η υπουργός του ΠΑΣΟΚ σφυρίζει αδιάφορα.
Ότι και να ισχύει η αλήθεια είναι μια. Οι τσέπες μας, οι οικογένειες μας δεν αντέχουν.

Επιβεβαιώνεται αυτό που από την πρώτη στιγμή σου είχαμε πει!
Το ΠΑΣΟΚ χέρι χέρι με το ΛΑΟΣ και την στήριξη της ΝΔ δεν μας επιτρέπουν να σπουδάσουμε  απρόσκοπτα δημόσια και δωρεάν.
Προσπαθούν να ξεπεράσουν την κρίση του συστήματος που υπηρετούν φορτώνοντας την στις πλάτες μας, στις πλάτες των εργαζόμενων γονιών μας.

Τα στοιχεία μιλάνε από μόνα τους:
10% των πρωτοετών συναδέλφων μας δουλεύει
Το 50% των σπουδαστών στα ΤΕΙ και το 30% των ΑΕΙ δουλεύουν.
Σχεδόν 1 στους 3 παρατάει τις σπουδές του.

Στα σπίτια μας έχουν βγει έξω τα κομπιουτεράκια…
350€ για νοίκι,
100€ για έξοδα σε σημειώσεις και αναλώσιμα,
50 € για μετακίνηση
300€ για σίτιση και λοιπά έξοδα.
Σύνολο…….. 800€
Ένας μισθός και βάλε για κάθε παιδί που σπουδάζει. Και αυτός πλέον δεν υπάρχει γιατί τον έκοψε το ΠΑΣΟΚ απ τους γονείς μας.

Τώρα ετοιμάζονται να ξεσπιτώσουν 2500 φοιτητές από τις εστίες για να εξοικονομήσουν δωμάτια για τους πρωτοετείς. Οι 17 εστίες που ανήκουν καλύπτουν 8000 θέσεις από τους 150000 φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους (δηλαδή το 5%).
Αυτές που υπάρχουν δεν έχουν συντηρηθεί ποτέ. Στην Παλαιά Φοιτητική Εστία Πολυτεχνείου το εστιατόριο έκλεισε από το Υγειονομικό! Στην Φοιτητική Εστία Αθηνών 1 τουαλέτα αντιστοιχεί σε 15 άτομα!
Αντίστοιχη είναι τα πράγματα και στις λέσχες σίτισης. Κλείνουν οι λέσχες γιατί δεν συμφέρει τον εργολάβο και οι φοιτητές δεν έχουν που να φάνε!
Την ίδια στιγμή στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ κλείνουν σε όλες τις πτώσεις τη διαφάνεια και την επιχειρηματικότητα. Γνωρίζουμε πολύ καλά τι εννοούν!

Θέλουν να κάνουν νόμιμο να υπάρχουν εταιρίες στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, να συμμετέχουν βιομήχανοι και εφοπλιστές στις συγκλήτους και στα τμήματα μέσω των ανθρώπων τους τους περιβόητους μάνατζερ. Αυτές είναι οι κοσμογονικές αλλαγές που ανακοίνωσε ο κ.Παπανδρέου στους Δελφούς μαζί με τους προέδρους των ΤΕΙ, τους πρυτάνεις των ΑΕΙ και τους εκπροσώπους των επιχειρηματιών.

Θα μας βρουν απέναντι τους!
Τώρα μπες στην πάλη με το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών

Καλούμε τους σπουδαστές να κρατήσουν στάση ανυπότακτη, να καταδικάσουν αυτήν την πολιτική με την συμμετοχή τους στην πάλη, με την δράση τους στις επιτροπές αγώνα.

Απαιτούμε να μην πληρώσει τίποτα η λαϊκή οικογένεια ,δωρεάν σπουδές για όλους τους φοιτητές και τους μαθητές:

Απαιτούμε να δοθούν τα πάσο σε όλους ΤΩΡΑ!
 ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΣΙΤΙΣΗ-ΣΤΕΓΑΣΗ- ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ-ΒΙΒΛΙΑ-ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ-ΔΙΔΑΚΤΡΑ! Εστιατόρια, κυλικεία στην ευθύνη του κράτους και όχι των ιδιωτών
Μηνιαίο επίδομα ενοικίου και σίτισης 600€ σε όλους τους φοιτητές και τους σπουδαστές που είναι από άλλες πόλεις και που το οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνά τις 40.000€ ετησίως, για τα παιδιά ανέργων και απολυμένων.
Απαγόρευση του μέτρου διακοπής της σύνδεσης για ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ σε όλους τους φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από τα σπίτια τους, στις εργατικές-λαϊκές οικογένειες

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΧΛΩΡΟ ΚΛΑΡΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: