Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Το μεγάλο κόλπο του ΠΑΣΟΚ.

 Η υποψηφιότητα Δημαρά είναι,κατά τη γνώμη μου, το μεγάλο κόλπο του ΠΑΣΟΚ. Στόχος της να εγκλωβίσει ψηφοφόρους για να σωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ από  καταβαράθρωση. Να εγκλωβίσει κόσμο , να εμποδίσει διεργασίες στη συνείδηση  του λαού που θα οδηγούσε σε ριζικές αλλαγές πολιτικών συμπεριφορών, τουλάχιστο. Θα έλεγα δε πως και  η υποψηφιότητα Μητρόπουλου στο ίδιο μήκος κύματος κινείται. Το ΠΑΣΟΚ έχει απλώσει δίχτυ ασφαλείας. Έχει υποψηφιότητες για όλα τα γούστα. Κάτι σαν μπακάλικο συνείδησης. Από όλα  έχει το μαγαζί. Ξεπουλημένους, δήθεν αγωνιστές, τηλεμαϊντανούς για τον ταλαίπωρο συνταξιουχούλη. Να είστε σίγουροι πως όλοιι αυτοί μετά τις εκλογές θα  κουβαλήσουν τις ψήφους στην  αγκαλιά του Γ.Α.Π και τότε γραψτε αλοίμονο.
Η συνέντευξη Δημαρά που ακολουθεί είναι απολύτως ξεκάθαρη. ΄Εκανε φανερό ακριβως το ρόλο που παίζει.
Διαβάστε προσεκτικά και θα δείτε.


H συνέντευξη του Γιάννη Δημαρά στη  FREE SUNDAY  19-9-2010
Πρόσωπο οικείο και αγαπητό σε πολλούς, ο Γιάννης Δημαράς πήρε τη μεγάλη απόφαση να διεκδικήσει την Περιφέρεια Αττικής. Ως ανεξάρτητος, υπογραμμίζει στη συνέντευξη που ακο λουθεί, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα ότι όλοι οι άλλοι υποψήφιοι είναι, με τη στενή ή με την ευρεία έννοια, κομματικές υποψηφιότητες.ΛΔεν... κρύβει ωστόσο τη δική του κομματική ιδιότητα -«είμαι μέλος του ΠΑΣΟΚ» ση­μειώνει χωρίς περιστροφές- ενώ στέλνει μήνυμα στην Ιππο­κράτους λέγοντας: «Από τα μητρώα μπορεί να μας διαγράψουν, από την ψυχή των ανθρώπων που μας εμπιστεύονται ποτέ».
Ποιο είναι το κεντρικό σύνθημα και η κεντρική θέση του συνδυασμού του οποίου ηγείστε, κ. Δημαρά;
Το κεντρικό σύνθημα του συνδυασμού μας θα ανακοινωθεί τις προσεχείς μέρες. Όσον αφορά τις θέσεις και τις επιδιώξεις μας, σας διαβεβαιώνω ότι δεν είναι άλλες από αυτές που διατυπώ­νουν στο σύνολο τους οιΈλληνες πολίτες: δικαίωμα στην αυ­τονομία, δικαίωμα στην αξιοπρέπεια, δικαίωμα στη διαχείριση με διαφάνεια, εντιμότητα και ειλικρίνεια για όλα όσα αφορούν την Αττική.
Καλείτε τους πολίτες της Αττικής να πουν «όχι στο μνημόνιο της υποτέλειας». Τις ίδιες θέσεις διατυπώνουν κι άλλοι υπο­ψήφιοι, όπως ο Αλ. Μητρόπουλος, ο θ. Παφίλης αλλά και ο Αλ. Αλαβάνος, που προειδοποιεί μάλιστα ότι θα Βρουν κλει­στές πόρτες οι εκπρόσωποι της τρόικας. Σε τι διαφέρετε λοι­πόν από τους υπόλοιπους;
Καθένας από τους υποψηφίους για τη διεκδίκηση της περιφέ­ρειας έχει τη δική του πορεία, διαδρομή και δράση στην πο­λιτική και στην κοινωνία. Όπως είναι θεμιτό και δημοκρατικό, τις διαφορές θα τις διαγνώσουν και θα τις επικυρώσουν με την ψήφο τους οι πολίτες της Αττικής. Ωστόσο, η αλήθεια είναι μία και αναντίρρητη: όλοι στηρίζονται από κάποιο κόμμα ή πολιτικό οργανισμό-φορέα. Εμείς είμαστε ανεξάρτητοι.
Είστε υπέρ του «Καλλικράτη» και την ίδια στιγμή καταψηφί­ζετε τις αλλαγές που το μνημόνιο επιφέρει μέσω του «Καλ­λικράτη». Συμβιβάζονται αυτά τα δύο;
Ασφαλώς και συμβιβάζονται. Άλλο πράγμα είναι η επιθυμία για τον εκσυγχρονισμό και την αποτελεσματικότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλο οι συμφωνίες με τους «διεθνείς τοκο­γλύφους», που προσπαθούν να ψαλιδίσουν την αποτελεσματι­κότητα του νέου θεσμού. 0 «Καλλικράτης» είναι πλέον θεσμός του κράτους. Έχουμε όλοι υποχρέωση να υπηρετήσουμε την προοπτική του και να διεκδικήσουμε, με αγώνες εναντίον του μνημονίου, όσα επιχειρεί και προσπαθεί να μας στερήσει.
Άλλοι συνδυασμοί πάντως σας επικρίνουν ότι ναι μεν δεν ψηφίσατε το μνημόνιο, στη συνέχεια όμως δεν διαφοροποι­ηθήκατε σε κρίσιμους νόμους, όπως π.χ. ο ασφαλιστικός. Τι απαντάτε;
Αυτό είναι απολύτως ανακριβές. Η στάση μου και η ψήφος μου για το ασφαλιστικό και το εργασιακό είναι καταγεγραμμένη στα πρακτικά της Βουλής. Εξάλλου πεποίθηση και αρχή μου είναι, όπως κι εσείς, φαντάζομαι, θα εκτιμάτε, πως είναι άδικο, ά­κομψο και υποτιμητικό να καλείται να απαντά ο Έλληνας πολί­της σε ψιθύρους και σε ό,τι ακούγεται. Κάθε πολίτης και κάθε πολιτικός οφείλει και πρέπει εκ καθήκοντος να απαντά σε απο δεδειγμένες κατηγορίες.
Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας σας την ίδια μέρα με ε­κείνη του Αλ. Μητρόπουλου ήταν σύμπτωση; Και γιατί δεν σας βρίσκουμε στο ίδιο ψηφοδέλτιο, όπως είχε ακουστεί;
Η υποψηφιότητα μου για την Περιφέρεια Αττικής είχε προ ημε­ρών αποφασιστεί και η επίσημη ανακοίνωση της την ίδια μέρα με εκείνη του κ. Μητρόπουλου ήταν εντελώς συμπτωματική. Εύλογα θα-μπορούσε να αναρωτηθεί κάποιος και για το αντί­στροφο. Άλλωστε θα μπορούσα κι εγώ να ισχυριστώ ότι δεν ήταν τυχαία η επιλογή της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του κ. Μητρόπουλου τη συγκεκριμένη μέρα. Το ότι δεν βρισκόμα­στε στο ίδιο ψηφοδέλτιο είναι κάτι που δεν αφορά εμένα. Παρά ταύτα, η ειδοποιός διαφορά είναι ότι ο κ. Μητρόπουλος στηρί­ζεται από κόμμα, ενώ εμείς κατεβαίνουμε χωρίς κομματική ση­μαία.
Η ψήφος προς το συνδυασμό σας είναι ψήφος προς το ΠΑΣΟΚ; Είναι ψήφος διαμαρτυρίας κατά του ΠΑΣΟΚ,· Τι είναι;
Η ψήφος στο συνδυασμό μας είναι ψήφος για τη Βελτίωση της τοπικής αυτοδιοίκησης μέσω του «Καλλικράτη». Είναι ψήφος της κοινωνίας που, αδέσμευτη κι ανεξάρτητη, θα δείξει ότι μπο­ρεί να παρεμβαίνει καινά αποφασίζει για τα μεγάλα καθημερινά προβλήματα που την απασχολούν
Πώς αυτοπροσδιορίζεστε, κ. Δημαρά; Ως ΠΑΣΟΚ -σας εί­δαμε άλλωστε και στην πρόσφατη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου- ή ως «εκτός κομμάτων και χρωμάτων», όπως ακούσαμε να λέτε σε άλλη συνέντευξη σας;
Οι πάντες γνωρίζουν ότι είμαι εκ των ιδρυτικών μελών του ΠΑΣΟΚ, ότι υποστήριζα και υποστηρίζω τον μεγάλο αυτό κοι­νωνικό και πολιτικό χώρο, απ' όπου προέρχομαι, και ότι σήμερα είμαι μέλος του ΠΑΣΟΚ. Όμως η ιδιότητα μου αυτή δεν μου α­φαιρεί το δικαίωμα να διατυπώνω ελεύθερα την άποψη μου για όσα αφορούν την κοινωνία μας και την πατρίδα μας. Δεν μου αφαιρεί το δικαίωμα να διεκδικήσω την ψήφο των συμπολι­τών μου σε αυτή την κρίσιμη, δύσκολη και συνάμα άκρως ση­μαντική ώρα για τη χώρα μας και την Αττική μας, χωρίς κομ­ματικούς σφιχτούς εναγκαλισμούς και αγκυλώσεις της όποιας εξουσίας. Εάν επρόκειτο, στις εκλογές που έρχονται, να ψηφί­σουμε ή να επιλέξουμε πρόσωπα με τις όποιες κομματικές μας ταυτότητες, να είστε σίγουρος ότι ούτε το 10% των Ελλήνων δεν θα προσερχόταν για να ψηφίσει. Επιτέλους, πρέπει να υπερα­σπιστούμε την απόφαση μας να είμαστε ελεύθεροι και υπεύ­θυνοι πολίτες.
Σας ενόχλησε η διαγραφή σας;
Κανείς δεν μπορεί να διαγράψει εκείνον ο οποίος υπερασπί­ζεται ία δίκαια αιτήματα ταλαιπωρημένων συμπολιτών μας, υπό το Βάρος ενός συστήματος αναξιοκρατίας και διαφθοράς, καθώς εκείνοι καλούνται να πληρώσουν το λογαριασμό. Ο­ποιοσδήποτε εξ ημών μπορεί να διαγραφεί από τα μητρώα ενός κόμματος για παρεμβατικές πράξεις ή για άρνηση της λειτουρ­γίας του καταστατικού. Κανείς, ωστόσο, δεν μπορεί να διαγρα­φεί γιατί τηρεί και υπερασπίζεται αρχές και αξίες. Από τα μη­τρώα μπορεί να μας διαγράψουν Από την ψυχή μας και από την ψυχή των ανθρώπων που μας εμπιστεύονται, ποτέ.

2 σχόλια:

redship είπε...

δημαράς - το ανάχωμα του πασοκ
Εννοείται πως στο δεύτερο γύρο θα καλέσει τους ψηφοφόρους του να υποστηρίξουν το «φίλο του» Γ. Σγουρό.

Ανώνυμος είπε...

Ωραία ανάρτηση. Ακριβώς έτσι «μπακάλικο συνειδήσεων»…