Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Η ασύγγνωστη προκλητικότητα της κ. Δούρου.

Ας δούμε πρώτα το σχετικό ρεπορτάζ.

Στην κριτική που της άσκησε η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη επειδή δεν πήγε ως μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη της με τον Ηλία Κασιδιάρη απαντά η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

«Η κυρία Κανέλλη, που διαθέτει νομική παιδεία, θα όφειλε να γνωρίζει ότι ουδείς εμφανίζεται αυτόκλητα ως μάρτυρας σε ποινικό δικαστήριο», φέρεται να σχολιάζει.

Η Ρένα Δούρου ουδέποτε εκλήθη ως μάρτυρας στη δίκη της κ. Κανέλλη. Κατά συνέπεια δεν μπορούσε να παραστεί αυτόκλητα στη δίκη αυτή.

Ασύγγνωστη «άγνοια»;" καταλήγει η ανακοίνωση της Ρένας Δούρου. 

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


Αυτό που φαίνεται πως αγνοεί η  κ. Δούρου, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ γενικά, είναι το γεγονός  ότι η Αριστερά πάντα ήταν σε "πόλεμο" με τους φασίστες. Είναι γνωστά όσα συνέβησαν στις δεκαετίες 40,50,60. Πέρα από όποιες ιστορικές παραλείψεις ή λάθη της , η Αριστερά πολέμησε ,με κάθε τρόπο, σφοδρά το φασισμό.Μάτωσε, δεινοπάθησε, εξοντώθηκε , κυριολεκτικά, στα κολαστήρια. Ήξεραν ποιον πολεμούσαν οι αριστεροί ποιος "κρυβόταν' πίσω από αυτούς, ποιες ήταν οι επιδιώξεις τους.Γνώριζαν ότι οι φασίστες την εποχή εκείνη ήταν το μακρύ χέρι του Αμερικανονατοϊκού παράγοντα. Απόδειξη του πολέμου αυτού τα πολλά θύματα: κομμουνιστές, αριστεροί , δημοκρατικοί πολίτες, που έβαψαν με το αίμα τους μάντρες. Κορυφαίο παράδειγμα στη δεκαετία του 60 ο βουλευτής της ΕΔΑ Γρηγόρης Λαμπράκης.
Η Αριστερά κυρία Δούρου, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, ιστορικά , είχε ανοιχτό μέτωπο με τους φασίστες. Όμως αυτή ήταν η Αριστερά της πάλης εναντίον της ΕΟΚ τότε, και του ΝΑΤΟ. Ήταν κάτι που εσείς δεν είστε. Ποτέ δε χρειάστηκαν ούτε προσκλήσεις , ούτε ιδιαίτερα παρακάλια για να κατέβουν στο δρόμους και να αντιπαλέψουν το τέρας με πολύ πιο οδυνηρές συνέπειες για τις ζωές τους, από μερικά χαστούκια ή μπουνιές ή ένα ποτήρι νερό.  Φαντάζομαι ότι σας είναι (;) γνωστά όλα όσα σχετίζονται με το  κίνημα της 10ετίας του 60.  Και για να προλάβω παρανοήσεις , αναφέρω πως έχω διαβάζει το Δοκίμιο της Ιστορίας του ΚΚΕ  , και συμφωνώ απόλυτα με όλες τις εκτιμήσεις που κάνει.
Τίποτα λοιπόν από την ηθική της Αριστεράς δεν έχετε. Γιατί αλλιώς θα ξέρατε ότι ο αγώνας ενάντια στο φασισμό είναι υποχρέωση του κάθε προοδευτικού ανθρώπου, οι κομμουνιστές έχουν συγκεκριμένη αντίληψη για το θέμα, και δε γίνεται με προσκλήσεις. Είναι αυτό που νιώθει σαν ανάγκη ο καθένας. Να υπερασπιστεί δηλαδή την ανθρώπινη υπόσταση, το λιγότερο, απέναντι σε αυτά τα τέρατα. Αυτό ακριβώς έκανε η Λιάνα Κανέλλη όταν σε υπερασπίστηκε. ΑΥΤΟ ΦΥΣΙΚΆ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ.
Είχες υποχρέωση λοιπόν κ. Δούρου να είσαι εκεί παρούσα στο ακροατήριο, για να στηρίξεις ηθικά και πολιτικά έναν άνθρωπο που σε υπερασπίστηκε.Δεν χρειαζόσουν καμιά πρόσκληση από κανέναν. Απλά έπρεπε να ήσουν εκεί, να ορθώσεις , λέμε τώρα, το ανάστημά σου στα φασιστοειδή που προκαλούσαν τους πάντες και τα πάντα. Δεν το έκανες και είναι φανερό γιατί...
Η προσπάθειά σας να  σας  στριμώξετε εκλογικά το ΚΚΕ απέτυχε παταγωδώς σε σημείο που η ενόχληση σας να  μην κρύβεται. Σας βολεύει , και το διαδίδετε, ότι αν αποτύχετε εσείς θα σας διαδεχθεί στην εξουσία η Χρυσή Αυγή, άρα την χρειάζεστε δυνατή για να λειτουργεί σαν φόβητρο για τη διαιώνιση της εξουσίας σας. Αυτό φυσικά δε σας βγήκε , ούτε θα σας προκύψει. Πλανάσθε πλάνην οικτράν  και θα το διαπιστώσετε σύντομα. Η Λαϊκή Εξουσία , όσο και αν την  ξορκίζετε, είναι κοντά.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: