Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Πρώτη φορά Αριστερά;

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σαν προεκλογικό του σύνθημα το “πρώτη φορά αριστερά”. Όμως, η  “αριστερά” που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή τα κόμματα που είναι αδερφάκια του στο Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς, έχει κυβερνήσει αρκετές φορές στην Ευρώπη. Θα δώσουμε 3 μόνο παραδείγματα:
Ιταλία: Οι κυβερνήσεις Πρόντι (1996-1998) και Ντ’ Αλέμα (1998-2000) με τη σύμπραξη σοσιαλδημοκρατών με την Κομμουνιστική Επανίδρυση και το Κόμμα των Ιταλών Κομμουνιστών βομβάρδισαν τη Γιουγκοσλαβία, επέβαλαν αυξήσεις των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, έβαλαν φόρους. Το πρωί ψήφιζαν βομβαρδισμούς και αντιλαϊκά μέτρα και το βράδυ διαδήλωναν υποκριτικά εναντίον τους!
Γαλλία: Η συγκυβέρνηση Ζοσπέν (1997-2002) που στηρίχθηκε από το Σοσιαλιστικό Κόμμα και το Γαλλικό ΚΚ στήριξε τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία και εφάρμοσε ένα σωρό αντεργατικά μέτρα (ιδιωτικοποιήσεις, φόροι κ.α.).
Ανδαλουσία: Στην συγκεκριμένη αυτόνομη περιφέρεια της Ισπανίας υπάρχει συγκυβέρνηση σοσιαλδημοκρατών και “Ενωμένης Αριστεράς” από το 2012. Η συγκυβέρνηση απαιτεί από όσους δεν έχουν να πληρώσουν το νοίκι ή το ρεύμα τους να κάνουν διάφορα μερεμέτια για να… ξεπληρώσουν τα χρέη τους! Το ποσοστό ανεργίας φτάνει το 36,37%! Δρομολογούνται 5.000 απολύσεις εκπαιδευτικών.
Όποιος και να κυβερνήσει, είτε για πρώτη είτε για δεύτερη και τρίτη φορά, με τα δεσμά της ΕΕ χαΐρι δεν πρόκειται να δούμε. Όσο κι αν σκούζουν στον ΣΥΡΙΖΑ είναι δοκιμασμένοι και ας το παίζουν άσπιλες παρθένες.
OΔΗΓΗΤΗΣ ΜΑΪΟΥ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όταν θες, τα λες όπως θες... Να σου θυμίσω κι εκείνα που ξεχνάς: Στις χώρες τη ΕΕ Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Τσεχοσλοβακία (Τσεχία-Σλοβακία)< Σλοβενία, Πολωνία, Αν. Γερμανία, 3 Βαλτικές χώρες...), ποιος κυβερνούσε πουλάκι μου επί 10ετίες?... εεεεε??? ...ή το ξεχνάς επειδή δεν σε συμφέρει??? Και μάλιστα ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΌΜΩΣ! ...και ποιο το αποτέλεσμα? ...θες να μας πεις? Άλλα όταν σε τυφλώνει το αντι-Συριζικό σου μίσος, τι προκοπή να κάνεις λεβέντη μου...

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ είπε...

Ανώνυμε
Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο;
Επειδή προσπαθείς να καλύψεις τις παλινωδίες του ΣΥΡΙΖΑ και τις πρακτικές των ιδεολογικά αδερφών κομμάτων,την εκλογική νίκη των οποίων ο ΣΥΡΙΖΑ βάφτιζε νέο άνεμο, αναφέρεσαι σε ανατροπές για τις οποίες το ΚΚΕ έχει δώσει απαντήσεις. Μήπως είναι ώρα να δώσεις κι εσύ μερικές για όλα όσα ο ΣΥΡΙΖΑ λέει και πράττει;