Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Γιάννης Ζιώγας - Γιάννης Δελής: Καμιά συμμετοχή σε εκπομπές που καλούνται χρυσαυγίτες


Σε κοινή τους δήλωση, οΓιάννης Ζιώγας, υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Γιάννης Δελής, υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», σημειώνουν:
«Μία μέρα μετά την 69η επέτειο της αντιφασιστικής νίκης των λαών, της μέρας δηλαδή που η σημαία της ΕΣΣΔ κυμάτιζε στο Ράιχσταγκ δίνοντας τέλος στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, απόγονοι του Χίτλερ και των άλλων φασιστοειδών της Χρυσής Αυγής, ήταν καλεσμένοι σε ραδιοφωνικό debate στον σταθμό "Ράδιο Θεσσαλονίκη".
Σαν ένδειξη διαμαρτυρίας, ο υποψήφιος με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Δελής, που ήταν καλεσμένος στην εκπομπή, αποχώρησε από το σταθμό. Την ίδια μέρα, στον ίδιο σταθμό, δεν παραβρέθηκε ενώ ήταν καλεσμένος σε εκπομπή και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Γ. Ζιώγας για το λόγο ότι πάλι είχε καλεστεί χρυσαυγίτης.
Ο σταθμός "Ράδιο Θεσσαλονίκη" φέρει τεράστια ευθύνη που δίνει βήμα σε αυτό το φασιστικό, ναζιστικό μόρφωμα που μολύνει τα μυαλά κύρια της νεολαίας.

Καλούμε τον λαό να βγάλει συμπεράσματα για το χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής και να την καταδικάσει.
Οι Χρυσαυγίτες, ως ιδεολογικοί απόγονοι του Χίτλερ, πήγαιναν, πηγαίνουν και θα πηγαίνουν πάντα κόντρα στα συμφέροντα του εργάτη. Για να εφαρμόσουν τις εντολές από τους καπιταλιστές, δε δίστασαν μπροστά σε κανένα έγκλημα και δε διστάζουν και σήμερα. Αυτό έχει αποδειχτεί στην πράξη με την πρόσφατη δολοφονία του Π. Φύσσα, με τις συστηματικές επιθέσεις τους σε ανυπεράσπιστους μετανάστες, με τους τραμπουκισμούς τους στους εργάτες.
Υπερασπίζονται το σύστημα της εκμετάλλευσης, στηρίζουν τα αφεντικά, επιδιώκουν να καλλιεργείται ο ρατσισμός ανάμεσα στους εργαζόμενους. Πρόκειται για ένα φασιστικό μόρφωμα, βαθιά δεμένο με το σύστημα, όπως εξάλλου αποδείχτηκε και πρόσφατα με την αποκάλυψη των συνομιλιών Κασιδιάρη - Μπαλτάκου.
Δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να συμμετέχουμε σε καμία συζήτηση με τους φασίστες, θεωρούμε ότι έχουν ευθύνη όσοι τους δίνουν βήμα.
Ο λαός θα πρέπει να τους απομονώσει. Να τους γυρίσει την πλάτη. Να τους καταδικάσει και με την ψήφο του στις ευρωεκλογές και στις Περιφερειακές και Τοπικές εκλογές. Να ενισχύσει αποφασιστικά τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές και της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στις Τοπικές και Περιφερειακές εκλογές, να συμβάλλει στην οργάνωση της πάλης του λαού ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά».
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: