Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Ξεχάσατε την Ικαρία κ. Σκουρλέτη. Ή μήπως όχι;…

Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, δήλωσε αναφερόμενος στο δεύτερο γύρο των τοπικών εκλογών: «Εμείς κάνουμε μια πολιτική αρχών. Δεν ετεροκαθοριζόμαστε(…). Άρα επαναλαμβάνω το ίδιο που σας είπα και πριν. Θα στηρίξουμε και στην Πάτρα και στην Πετρούπολη και στο Χαϊδάρι, που είναι υποψήφιοι του ΚΚΕ στο β΄ γύρο».
Καταρχήν πρέπει να πούμε ότι τα μεγάλα λόγια είναι τσάμπα. Στον πρώτο γύρο, σε όσους δήμους υπήρχε υποψήφιος του ΚΚΕ και όχι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπήρξε καμία στήριξη. Για παράδειγμα, στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου, διεκδικούσαν το Δήμο το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με τη στήριξη του ΚΚΕ κι ένας ακόμα συνδυασμός «λίγο απ' όλα», κατά δήλωση ανεξάρτητος. Η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Μαρίνου (το ψηφοδέλτιο της οποίας δεν πήρε τελικά την έγκριση του Πρωτοδικείου) κάλεσε σε ψήφο κατά συνείδηση λέγοντας ότι οι πολίτες πρέπει να... βρουν «ενσυνείδητα την επιλογή ψήφου αντίστασης και ανατροπής στις εφαρμοζόμενες πολιτικές». Ο ΣΥΡΙΖΑ δε στήριξε, δηλαδή, το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που αναμετρούταν με το ΠΑΣΟΚ και άλλους.

«Εντάξει, θα πει κανείς, τώρα όμως ο Σκουρλέτης είπε ότι στο β’ γύρο στηρίζουν τους υποψηφίους του ΚΚΕ όπου υπάρχουν». Όπου υπάρχουν; Όχι ακριβώς… Για κάποιο περίεργο λόγο ο κ. Σκουρλέτης «ξέχασε» το Δήμο Ικαρίας, όπου το ψηφοδέλτιο που στήριξε το ΚΚΕ αναδείχθηκε πρώτο με 44%. Πρόκειται για το Δήμο στον οποίο το 2010 ο ΣΥΝ (σημερινός ΣΥΡΙΖΑ) συγκρότησε «ανίερη συμμαχία» με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ και το ΛΑΟΣ για να ανατρέψει «το κατεστημένο που δημιούργησε το ΚΚΕ», όπως έλεγε τότε η εφημερίδα του "Αυγή". Αυτή είναι η «πολιτική αρχών» που έκαναν το 2010. Ο τότε κοινός τους υποψήφιος και νυν δήμαρχος, κ. Σταυρινάδης, στις τωρινές εκλογές αναδείχθηκε δεύτερος και θα αντιμετωπίσει στο β’ γύρο τον υποψήφιο του ΚΚΕ. Αυτή τη φορά, βέβαια, δεν είχε την επίσημη υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κατηγορήθηκε από την οργάνωση Ραχών Ικαρίας του ΣΥΡΙΖΑ ότι εφάρμοσε «τις πολιτικές του μνημονίου»!!! (σοβαρά; υπηρετούν και οι εκλεγμένοι με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ το μνημόνιο;) Γιατί λοιπόν «ξέχασε» την Ικαρία ο κ. Σκουρλέτης; Δεν τόλμησε να την αναφέρει από ντροπή για τα καμώματα του ΣΥΡΙΖΑ το 2010, ή μήπως επειδή σκέφτονται να στηρίξουν ξανά τον αντίπαλο του ΚΚΕ; Θα φανεί την Κυριακή…
Από όλα τα παραπάνω και από πολλά άλλα παραδείγματα αποδεικνύεται πόσο υποκριτικό είναι το επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ που λέει: «Αφού εμείς θα στηρίξουμε υποψηφίους του ΚΚΕ που έχουν περάσει στο δεύτερο γύρο, γιατί δεν κάνει το ίδιο και το ΚΚΕ με τους δικούς μας;». Είναι απολύτως λογικό το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ να μην αλληλοϋποστηρίζονται καθώς υπηρετούν και προβάλλουν τελείως διαφορετικές πολιτικές. Οι δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για υποτιθέμενη στήριξη, μόνο σκοπό έχουν την άσκηση πίεσης με εκβιαστικά διλήμματα σε όσους στήριξαν τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον α' γύρο των εκλογών, προκειμένου να αλλάξουν στάση και μάλιστα στις ευρωεκλογές! Δεν πρόκειται λοιπόν για «πολιτική αρχών», αλλά για ψηφοθηρία του χειρίστου είδους.
902.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μα...ο άνθρωπος λέει... "... όπου υπάρχουν"! Άλλο είναι το θέμα, και αυτό προσπαθείτε να κρύψετε... ότι εσείς ΔΕΝ κάνετε την ίδια κίνηση... Αλλά όσο και να το κρύβετε, ο λαός σας πήρε χαμπάρι...

Ανώνυμος είπε...

Τι λες μωρέ; Εγώ δηλαδή στην Κέρκυρα θα πρέπει να ψηφίσω το ΠΑΣΟΚ (και μάλιστα το επίσημο ΠΑΣΟΚ, ούτε καν "μετανοημένους" (;) ΠΑΣΟΚους) που κατεβαίνει με το ΣΥΡΙΖΑ, για να βγάλω δημοτικούς συμβούλους που οι μισοί από αυτούς ήταν στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ το 2010, για να μη βγει η "Δεξιά"; Μετά από τόσα χρόνια και τόσες εμπειρίες, πάλι στα διλήμματα της δεκαετίας του '80 θα πέσουμε; Και μετά λένε ότι το ΚΚΕ είναι παρωχημένο! Βρε ουστ!

zoot horn rollo είπε...

Δε πειράζει ανώνυμε...πάρε τον Παπαεμετούλη σου και το Σκουρλέτη σου και σ'άλλη παραλία...

http://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/44102/o-papadimoylis-i-patra-kai-o-syriza

Αποδείξτε το αν ισχύει κάτι άλλο.
Που να εμβαθύνουμε κίολας, τι σας περιμένει...