Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Kαταγγελία ΕΛΜΕ Πειραιά: «Αυτό είναι το ευ αγωνίζεσθαι»

«Την Τετάρτη 14 Μάη 2014 η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία κάλεσε τα σχολεία και τους μαθητές Δημοτικών και Γυμνασίων στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης" για την υποτιθέμενη αθλητική ημερίδα "ευ αγωνίζεσθαι". Το πρόγραμμα τελούσε υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας.
Η όλη διοργάνωση όμως χρησιμοποιήθηκε για την προπαγανδιστική καμπάνια του υποψήφιου δημάρχου κ. Μώραλη με τον πιο επαίσχυντο και πολιτικά χονδροειδέστατο τρόπο. Μοίρασαν καπέλα στους μαθητές με το όνομα του συνδυασμού του, νερό στα παιδιά από κιόσκι που είχε στηθεί στο χώρο με το όνομα και το σήμα του συνδυασμού, ενώ κι ο "αρχιτέκτονας" της συγκεκριμένης δημοτικής παράταξης κ. Μαρινάκης, πρόεδρος του Ολυμπιακού, γνωστός εφοπλιστής και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, απεύθυνε και χαιρετισμό! Οι κ. Μώραλης και Μαρινάκης συμπεριφέρονται λοιπόν όπως έχουν μάθει: Σαν ιδιοκτήτες!
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά:
  • Καταγγέλλουμε τη συγκεκριμένη δημοτική παράταξη για την πολιτικά, ηθικά και παιδαγωγικά απαράδεκτη ενέργειά της.
  • Καταγγέλλουμε τους υπεύθυνους της διοργάνωσης, ενός κρατικού θεσμού, που έδρασαν σαν παραμάγαζο του κ. Μώραλη και του εφοπλιστή κ. Μαρινάκη.
  • Καταγγέλλουμε την ΕΟΑ που, αντί να διαδίδει το μαζικό αθλητισμό, προωθεί την άλωσή του από επιχειρηματικά συμφέροντα και με αντιδραστικές πολιτικές στοχεύσεις.
Kαταγγέλλουμε επίσης την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας που επέτρεψε αυτή τη χυδαία εκμετάλλευση και, αντί ν’ αναλάβει τις ευθύνες του, είχε το θράσος να επιρρίψει ευθύνες για τη συμμετοχή των μαθητών στους Συλλόγους Διδασκόντων! Πόσο μάλλον όταν είναι γνωστό ότι ο κ. Αρβανιτόπουλος έχει δηλώσει δημόσια υποστηριχτής του κ. Μώραλη. Δικαίωμά του. Όμως τα σχολεία δεν είναι το τσιφλίκι του, οι μαθητές και οι γονείς τους δεν είναι "πελάτες" του!
Σε τελευταία ανάλυση αποδεικνύεται ότι, όταν η κυβέρνηση προπαγανδίζει το "έξω τα κόμματα και η πολιτική από τα σχολεία", στην πραγματικότητα θέλει να βγάλει από τα σχολεία τις ιδέες του αγώνα και να βάλει -να εδραιώσει- "ιδέες" του κέρδους και της υποταγής».
902.gr
Οι φωτογραφίες προστέθηκαν από το blog

Δεν υπάρχουν σχόλια: