Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα για το Μεσοπρόθεσμο

Το ΚΚΕ είναι αντίθετο και με τα κάθετα και με τα οριζόντια μέτρα σε βάρος του λαού ξεκαθάρισε η Αλέκα Παπαρήγαπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος μιλώντας στη βουλή για το «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2015 - 2018» που περιλαμβάνει 6 δισ. ευρώ μέτρα.
Σχολιάζοντας την αντιπαράθεση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως είναι θανάσιμοι αντίπαλοι για το ποιος θα έχει την διακυβέρνηση όχι όμως για την ΕΕ και το στρατιωτικό της σκέλος που συνεργάζεται με το ΝΑΤΟ.
Πρόσθεσε ότι τα δύο κόμματα έχουν διαφορές όπως διαφορές έχουν οι Ομπάμα - Μέρκελ αλλά οι διαφορές τους είναι στην ίδια κατεύθυνση. Αναφερόμενη στις συνταγές διαχείρισης της κρίσης κατέδειξε πως έχουν δοκιμαστεί και να αποτελέσματα του είναι αντιλαϊκά και έκανε ειδική αναφορά στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία όπου με κρατική παρέμβαση στηρίχθηκαν τράπεζες και επιχειρήσεις, υπήρξε παροχή ρευστότητα και με κρατικό χρήμα έγινα έργα υποδομών.
Ωστόσο όπως υπογράμμισε στις ΗΠΑ η ανεργία και η υποαπασχόληση είναι στο 15%, στο 22% είναι η παιδική φτώχεια, 50 εκατομμύρια άνθρωποι σιτίζονται με κουπόνια και πάνω από 5 εκατομμύρια είναι οι κατασχέσεις σπιτιών.
Επιπλέον αναφέρθηκε στο μαγικό αριθμό των 500 χιλιάδων ανθρώπων που ενδιαφέρονται τόσο η ΝΔ με το κοινωνικό μέρισμα όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ και τάζει δωρεάν ρεύμα λέγοντας ότι αυτός ο αριθμός σχετίζεται με τους αναγκαίους ψήφους που χρειάζονται, ενώ τόνισε ότι στην Ελλάδα ζουν 11 εκατομμύρια με σημαντικές στερήσεις και η «φιλολαϊκή» πολιτική δεν μπορεί αν εξαντλείται μόνο σε 500 χιλιάδες ανθρώπους.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: