Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Συμφωνία το συντομότερο με την τρόικα ζητά το Eurogroup - Στο τραπέζι και το δικαίωμα στην απεργία


Να υπάρξει συμφωνία με την τρόικα το συντομότερο, με ορίζοντα το τέλος της εβδομάδας, ζήτησε το Eurogroup από την ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με πηγές από τις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης ασκήθηκε κριτική για την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης, Ωστόσο έδωσαν στην κυβέρνηση μια αναφορά περί προόδου στα δημοσιονομικά που ήταν ο στόχος της Αθήνας.
Το στίγμα είχε δώσει πριν τη συνεδρίαση ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, δηλώνοντας ότι «είναι σημαντικό για μας και ιδιαίτερα για την Ελλάδα η τρόικα και η ελληνική κυβέρνηση να καταλήξουν σε συμφωνία πολύ σύντομα».
Οι εκπρόσωποι ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ θα επιστρέψουν στην Ελλάδα και θα επανέλθουν στο τραπέζι όλα τα ανοιχτά θέματα που σχετίζονται και με περιορισμούς στο δικαίωμα της απεργίας και στην κατάργηση των τριετιών, όπως επίσης και όλα τα υπόλοιπα θέματα που έχουν να κάνουν με απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και με τη διευκόλυνση των μεγάλων επιχειρήσεων στην κατάκτηση των μεριδίων αγοράς με τις απελευθερώσεις.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: