Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Γόντικας – Γούργαρης: Ο Οδυσσέας Βουδούρης σε ρόλο «αριστερού» Τατούλη


Δήλωση των περιφερειακών συμβούλων  
της Λαϊκής Συσπείρωσης,
περιφέρειας Πελοποννήσου, 
 Νίκου Γόντικα – Βαγγέλη Γούργαρη

Ο κ. Βουδούρης από τις πρώτες επικοινωνιακές επαφές του με τον κόσμο της Πελοποννήσου, ως υποψήφιος Περιφερειάρχης εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ που από κοινού υπηρετούν και στηρίζουν τον ευρωμονόδρομο και τις ευρωενωσιακές πολιτικές, τάχθηκε με τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης και την επιχειρηματική δραστηριότητα σε όλους τους τομείς των λαϊκών αναγκών μέσα από τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ).
Εξειδικεύοντας την «αριστερή» διαχείριση του καπιταλισμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ξεκαθάρισε ότι δεν θα αμφισβητήσει την παραχώρηση της διαχείρισης των απορριμμάτων στην ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ με ΣΔΙΤ, αλλά θα ελέγξει τις σκοτεινές πλευρές του διαγωνισμού. 
Ξεπερνώντας προκλητικά το κύριο, το πιο μελανό, που είναι η παραχώρηση του δικαιώματος της διαχείρισης των απορριμμάτων στους κεφαλαιοκράτες για να θησαυρίζουν σε βάρος του λαού και του περιβάλλοντος, προσπαθεί να σπείρει αυταπάτες πως με μια «αριστερή συμφωνία» τα μονοπώλια θα γίνουν ευαγή ιδρύματα.
Μιλώντας στο ΣΚΑΪ τάχθηκε και αυτός, όπως είναι ταγμένος και ο κ. Τατούλης, με τον ποιοτικό τουρισμό, δηλαδή τον τουρισμό υψηλών βαλαντίων, που υπηρετεί τους Tour Operators και τους μεγάλους του τουρισμού σε βάρος των μικρών και μεσαίων αυτοαπασχολούμενων του κλάδου.
Κατά τα άλλα κατηγόρησε το σύστημα Τατούλη που εφαρμόζει την ίδια πολιτική με «δεξιά-νεοφιλελεύθερη» διαχείριση και συγκεντρωτισμό. 
Όσο μπουχό και να σηκώνουν οι διαχειριστές της αντιλαϊκής πολιτικής δεν μπορούν να κρύψουν τη στρατηγική τους ταύτιση.
Ο λαός μας να αξιοποιήσει την πείρα του, να μην ξεγελαστεί, μπορεί να διακρίνει ποιες δυνάμεις συμπλέουν σε στρατηγικής σημασίας ζητήματα, ποιες στηρίζουν την καπιταλιστική εκμετάλλευση, στηρίζουν την ΕΕ, υμνούν την ανταγωνιστικότητα των μεγάλων επιχειρήσεων.
Καμιά ταλάντευση
Η απάντηση είναι μια: ισχυρό ΚΚΕ παντού, στο μαζικό κίνημα, στους Δήμους, στις Περιφέρειες, στη Βουλή, στην Ευρωβουλή.



Δεν υπάρχουν σχόλια: