Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Θ. Παφίλης: Σκοπός της αστυνομίας η αντιμετώπιση του εγκλήματος και όχι του λαϊκού κινήματος


Αποκλειστικός σκοπός της αστυνομίας πρέπει να είναι η αντιμετώπιση του κοινού εγκλήματος τόνισε ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή του σχεδίου νόμου για την αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ., του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
Ο Θ. Παφίλης υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ έχει επανειλημμένα συμπαρασταθεί στα αιτήματα των αστυνομικών, λέγοντας ότι «θεωρούμε ότι είναι εργαζόμενοι και πρέπει να συμπαρατάσσονται με το λαϊκό κίνημα και να ακολουθήσουν το λαό στο δρόμο που θα διαλέξει και όχι να υπηρετήσουν αυτούς που κατέχουν τον πλούτο».
Υπενθύμισε ακόμα ότι το ΚΚΕ έχει κάνει παρεμβάσεις για την εκπαίδευση, την παιδεία, τον εξοπλισμό που πρέπει να έχει η αστυνομία για την αντιμετώπιση του κοινού εγκλήματος που εκσυγχρονίζεται όλο και περισσότερο.
Επισήμανε ότι σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση του λαϊκού κινήματος η αστυνομία είναι πλήρως εξοπλισμένη, αλλά δεν είναι εξοπλισμένη για την αντιμετώπιση του κοινού εγκλήματος.
Επίσης, υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο υπηρετεί τις κατευθύνσεις της ΕΕ για ενοποίηση των υπηρεσιών ασφαλείας στα πλαίσια της λεγόμενης «εσωτερικής ασφάλειας» με στόχο να βγει στο περιθώριο το οργανωμένο λαϊκό κίνημα.
Ο Θ. Παφίλης αναφέρθηκε και στη Χρυσή Αυγή τονίζοντας ότι είναι πληρωμένοι μπράβοι για να τσακίσουν τα σωματεία που τους μπαίνουν στο μάτι, όπως είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι ο λαός πρέπει να τους τσακίσει και να τους απομονώσει. 
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: