Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Αν είχαν εφαρμοστεί...

«Πρόκειται για μεταρρυθμίσεις που αν είχαν υλοποιηθεί πολύ πριν την κρίση σήμερα η κατάσταση της χώρας θα ήταν διαφορετική».
Το παραπάνω επιχείρημα επαναλαμβάνεται από σχεδόν όλο το τμήμα του φιλοκυβερνητικού Τύπου το Σαββατοκύριακο και αφορά στο περιεχόμενο των αναδιαρθρώσεων που περιλαμβάνονται στη συμφωνία κυβέρνησης - τρόικας. Τι εννοούν άραγε; Μήπως ότι θα μπορούσαν να αποτρέψουν την κρίση; Δεν είναι οι πρώτοι ούτε οι τελευταίοι που διακήρυξαν ότι ανακάλυψαν τη συνταγή που γιατρεύει τον καπιταλισμό από την κρίση. Ολοι απέτυχαν παταγωδώς. Μήπως ότι οι εργαζόμενοι δε θα είχαν υποστεί όλα αυτά τα δεινά; Μα η εφαρμογή αυτών των μέτρων σημαίνει επίθεση διαρκείας στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, απλώς θα είχε γίνει πιο νωρίς και ίσως με πιο «ήπια προσαρμογή»...
Πολύ απλά, εννοούν ότι το κεφάλαιο θα βρισκόταν σε καλύτερη θέση στην αντιμετώπιση της κρίσης, καλύτερα να διαπραγματευτεί τη θέση του στο πλαίσιο της ΕΕ, θα είχε καλύτερα εργαλεία για να φορτώσει την κρίση στους εργαζόμενους... Γι' αυτό οι εργαζόμενοι ας μην έχουν κανένα άγχος, ούτε καμιά ελπίδα ότι η εφαρμογή τέτοιων μέτρων θα τους προφυλάξει είτε σε φάση ανάκαμψης, είτε σε φάση κρίσης.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: