Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2014

«Λαϊκή Συσπείρωση» Ηρακλείου: Επιβεβαιώθηκε η καταγγελία για τη στημένη δημοσκόπηση


«Επιβεβαιώνεται η καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης σχετικά με τις στημένες δημοσκοπήσεις, με τη σημερινή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης της Kapa Research, για λογαριασμό του e-kriti» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση».
Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης:
«Έχουμε κάθε λόγο να αμφισβητούμε την εγκυρότητα της δημοσκόπησης. Η ταυτότητά της στηρίζεται συνειδητά σε αντιεπιστημονικά δεδομένα, γι' αυτό και την καταγγέλλουμε ως κατευθυνόμενη. Η θέση μας αυτή επαληθεύεται από το ότι προδικάζεται το ποιοι θα είναι στο δεύτερο γύρο, αποκλείοντας τη Λαϊκή Συσπείρωση. Στην ουσία «πήδησε» τον 1ο γύρο, διατυπώνοντας ερωτήματα π.χ. ποιον θα επιλέγατε 2ο γύρο ; Οι επιλογές που έδινε ήταν οι εξής Κουράκης - Λαμπρινός, Κουράκης - Λυγερός ή Λαμπρινός – Λυγερός.

Οι καταγγελίες δημοτών στις οποίες βασίστηκε η προαναφερθείσα ανακοίνωση-καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης έκαναν λόγο ακριβώς για αυτό το περιοριστικό πλαίσιο των ερωτημάτων, στο οποίο αν οι ερωτηθέντες διαμαρτύρονταν ή δήλωναν την πρόθεση να ψηφίσουν το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης οι υπάλληλοι τους έκλειναν το τηλέφωνο.
Ποιον υποψήφιο εντέλει προμοτάρει η εν λόγω δημοσκόπηση; Μπορούν να απαντήσουν τόσο η εταιρεία που τη διεξήγαγε, όσο και αυτοί που την παρήγγειλαν. Το σίγουρο είναι ότι έχει στόχο να ανακόψει την ανοδική πορεία της Λαϊκής Συσπείρωσης και σε αυτό το στόχο "δυστυχώς" θα απογοητευθούν πολλοί. Πρώτοι από όλους θα απογοητευθούν όσοι προσπαθούν να κατευθύνουν τη δυσαρέσκεια του λαού σε ανώδυνα κανάλια. Δυσαρέσκεια από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, τις κατευθύνσεις της ΕΕ που όλοι οι υποψήφιοι πλην Λαϊκής Συσπείρωσης στηρίζουν. Θα απογοητευθούν όσοι έχουν στόχο να έχουμε μετά τις εκλογές μια από τα ίδια.
Κάποιοι ίσως πιστεύουν ότι ισχύει η ρήση του Θουκυδίδη: "Ησυχίαν είχεν ο Δήμος και αντέλεγε ουδείς, δεδιώς και ορών ότι πολύ το ξυνεστηκός". Οι Ηρακλειώτες όμως έχουν κρίση, μνήμη και κυρίως εμπειρία για το ποιος είναι με ποιον. Το αποδείξαμε περίτρανα με τη δουλειά και το έργο μας 3,5 χρόνια μέσα στο δήμο. Εμείς και πάλι θα είμαστε στο πλάι του λαού, θα οργανώνουμε αγώνες, θα ξεσκεπάζουμε τον αντίπαλο, θα πολεμάμε σθεναρά τα αντιλαϊκά μέτρα».
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: