Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού

Αφορμή για τη καθιέρωση παγκόσμιας ημέρας κατά του ρατσισμού αποτέλεσε η μαζική σφαγή των φοιτητών στη πόλη Σαρπβίλ Ν. Αφρική, που διαμαρτύρονταν για τις φυλετικές διακρίσεις από το ρατσιστικό καθεστώς της χώρας πριν 54 χρόνια.
Η καθιέρωση παγκόσμιας ημέρας δεν εξάλειψε όμως το ρατσισμό, τη ξενοφοβία, τον εθνικισμό γιατί δεν εξαλείφθηκε η εκμετάλλευση, το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά, θρέφει και θρέφεται από το δηλητήριο του εθνικισμού.
Οι μηχανισμοί του κεφαλαίου αξιοποίησαν και αξιοποιούν τον εθνικισμό, το ρατσισμό, τη ξενοφοβία για να διαχωρίζουν τους εργαζόμενους και να τους κάνουν φθηνότερους, αναλώσιμη ύλη για το κεφάλαιο, τα αφεντικά.
Αξιοποιούν τους μετανάστες που είναι δικά τους θύματα για να χτυπήσουν το ταξικό εργατικό κίνημα, να απομακρύνουν  τους εργάτες από τα συνδικάτα, να τους αποπροσανατολίσουν από τη βασική αιτία της κρίσης, της ανεργίας, της ανέχειας που είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη και να παρουσιάσουν ως αιτία του κακού τους μετανάστες.
Τα κροκοδείλια δάκρυα που χύνουν αυτή τη μέρα διάφοροι καλοθελητές στις «κυβερνητικές φιέστες» και άλλες άσφαιρες τουφεκιές δεν τους εξαγνίζουν από τις ευθύνες που έχουν για σειρά παραβιάσεων των δικαιωμάτων των μεταναστών, του κυνηγητού τους .

Αλήθεια, ποιος έχει την ευθύνη που το Αιγαίο έχει γεμίσει ανθρώπινα κουφάρια ; Ποιος ευθύνεται για το έγκλημα στο Φαρμακονήσι ; Ποιος ευθύνεται που στη Μανωλάδα και αλλού χιλιάδες μετανάστες δουλεύουν κάτω από τις πιο άθλιες συνθήκες για 10 – 12 ευρώ την ημέρα και αν πληρωθούν ; Που ήταν όλοι αυτοί όταν η φασιστική Χρυσή Αυγή μαχαίρωνε, έδερνε, σκορπούσε τρομοκρατία, κατάστρεφε το εμπόρευμα των μικροπωλητών ; Ποιος έχει την ευθύνη που χιλιάδες μετανάστες κοιμούνται μερόνυχτα έξω από τις υπηρεσίες για να αποκτήσουν άδεια παραμονής ;
Γιατί αρνούνται να παραχωρήσουν τα απαιτούμενα ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους θέλουν να ταξιδέψουν σε άλλες χώρες ; Δε χωράει καμία αμφιβολία ότι τόσο η σημερινή κυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ όσο και οι προηγούμενες έχουν τεράστιες ευθύνες γι’αυτή τη κατάσταση και τούτο γιατί ήταν και είναι σταθερά προσανατολισμένες στην εξυπηρέτηση των απαιτήσεων του κεφαλαίου για φθηνό και χωρίς δικαιώματα εργατικό δυναμικό.
Οι κορώνες περί Δημοκρατίας και Δικαιωμάτων δεν κρύβουν τις ευθύνες τους για την ανάπτυξη της Χ.Α και άλλων φασιστικών ομάδων. Έχει ευθύνη η κυβέρνηση και ο υπουργός δικαιοσύνης και πρέπει να απαντήσουν πως βρέθηκε Δικαστικός να εγκρίνει καταστατικό Σωματείου στη Ζώνη του Περάματος με την επωνυμία Σωματείο Ελλήνων Εργαζομένων στη Ζώνη.
Το ΠΑΜΕ από την ίδρυσή του αλλά και συνολικά το ταξικό εργατικό κίνημα βρίσκεται κοντά στους εργαζόμενους ανεξάρτητα από χώρα προέλευσης, χρώμα, γλώσσα, θρησκεία για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Σ’ αυτή τη κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους έλληνες και μετανάστες να συσπειρωθούν στα σωματεία τους, να δυναμώσουν τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, να βγουν μαζί μας στο δρόμο του αγώνα για να ανατρέψουμε τις βάρβαρες πολιτικές, τα μέτρα που γεννούν το ρατσισμό και τη ξενοφοβία.
Μάρτης 2014


Δεν υπάρχουν σχόλια: