Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Απροκάλυπτος εμπαιγμός από την κυβέρνηση με το «κοινωνικό τιμολόγιο» της ΔΕΗ


Με την επιστράτευση του «κοινωνικού τιμολογίου» επιχειρεί η συγκυβέρνηση να συγκαλύψει την εγκληματική πολιτική της που αφήνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και θέρμανση τις λαϊκές οικογένειες.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος συναντήθηκε με τον υπουργό ΠεριβάλλοντοςΓιάννη Μανιάτη και συζήτησαν για τα μέτρα που θα ληφθούν για τα νοικοκυριά που δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα.
Τη στιγμή που οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και του πετρελαίου θέρμανσης έχουν εκτιναχθεί στα ύψη ο Ευάγγελος Βενιζέλος ισχυρίστηκε ότι το φαινόμενο της «ενεργειακής φτώχειας» δεν μπορεί να συνεχιστεί στην Ελλάδα. Ως λύση ανέδειξε την ένταξη στο «κοινωνικό τιμολόγιο» το οποίο όμως αφορά ένα μικρό τμήμα νοικοκυριών.
Οι δηλώσεις αυτές γίνονται ακόμη πιο προκλητικές, αν συνυπολογίσουμε ότι δρομολογείται η παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και η μείωση του ενεργειακού κόστους για τις βιομηχανίες.
Ο Γιάννης Μανιάτης ανακοίνωσε ότι στους δικαιούχους του «κοινωνικού τιμολογίου» θα παρέχεται δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα τις ημέρες που παρατηρείται αιθαλομίχλη. Όπως είπε, όταν η ρύπανση ξεπερνά ένα συγκεκριμένο όριο, το ρεύμα θα είναι δωρεάν για διπλάσιες μέρες, στο λογαριασμό που θα έρχεται. Εάν δηλαδή έχουμε πέντε μέρες αιθαλομίχλη, τότε για δέκα ημέρες δε θα υπολογίζεται η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.
Ο υπουργός υποστήριξε πως θα ενταχθούν στο «κοινωνικό τιμολόγιο» όσοι είναι γραμμένοι στους καταλόγους κοινωνικής αλληλεγγύης των δήμων και των ενοριών. Επίσης θα παρέχεται έκπτωση μέχρι και 70% στο ηλεκτρικό ρεύμα που καταναλώνουν οι κοινωνικές δομές της εκκλησίας, του υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας και των δήμων.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: