Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Αλ. Τσίπρας: Πρόταση συστράτευσης στους επιχειρηματίες

Ανοιχτή πρόσκληση συστράτευσης στο εγχώριο κεφάλαιο απήθυνε ο Αλέξης Τσίπρας από το συνέδριο του ελληνοαμερικανικού εμπορικού επιμελητηρίου.
Από το βήμα του συνεδρίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ένα άλμα στην προσέγγιση του κόμματός του με τους επιχειρηματικούς ομίλους, λέγοντας ότι «δράττομαι της ευκαιρίας και της παρουσίας μου στο συνέδριό σας, προκειμένου να απευθυνθώ σε όλες τις υγιείς επιχειρηματικές και παραγωγικές δυνάμεις του τόπου. Και καταθέτω ανοιχτή και ειλικρινή πρόσκληση για συστράτευση».
Τους υποσχέθηκε κέρδη καθώς «η δική μας οικονομική πολιτική έχει ως επίκεντρο την τόνωση της εσωτερικής ζήτησης και της αγοράς. Θα δημιουργήσει, συνεπώς, συνθήκες κερδοφορίας των επιχειρήσεων». Δεσμεύτηκε ότι «θα είμαστε αρωγοί προς τους πραγματικούς επενδυτές, αλλά αμείλικτοι με τους αεριτζήδες, τους μεταπράτες...».

Τους έταξε ίδιους κανόνες και προστασία από «τα καρτέλ της διαπλοκής. Τα οποία λειτουργούν σε καθεστώς απόλυτου προστατευτισμού από το πολιτικό κατεστημένο. Νέμονται τα αναπτυξιακά κονδύλια. Νοθεύουν τους κανόνες της αγοράς. Και αποτρέπουν τις παραγωγικές πρωτοβουλίες».
Τους διαβεβαίωσε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι «η στρατηγική ενίσχυσης μιας ανταγωνιστικής εγχώριας βιομηχανίας υποκατάστασης εισαγωγών, όπου αυτό είναι δυνατόν» διότι, όπως πρόσθεσε, «χωρίς εθνική βιομηχανία δεν μπορεί να νοηθεί ελληνική οικονομία».
Και για την παροχή ζεστού χρήματος δεσμεύθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι «εμείς θέλουμε τις τράπεζες υπό δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο προς όφελος της πραγματικής οικονομίας. Για να παρέχουν ρευστότητα στις επιχειρήσεις και στα νοικοκυριά».
Δεσμεύθηκε και για νέα πεδία επένδυσης και κερδοφορίας και πως με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «οι όροι του παιχνιδιού είναι ξεκάθαροι: ο δημόσιος, ο κοινωνικός και ο ιδιωτικός τομέας της οικονομίας θα συνυπάρχουν, με διακριτή και συμπληρωματική λειτουργία. Θα συμπράττουν και θα συν-αναπτύσσονται».
Ανέφερε ακόμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται «για την άμεση προώθηση» της μεταρρύθμισης του φορολογικού συστήματος, με σκοπό «ένα απλό, διαφανές, σταθερό, δίκαιο και αποτελεσματικό πλαίσιο λειτουργίας και φορολογίας για τον ιδιωτικό τομέα». Τη υποταγή της δημόσιας διοίκησης στις ανάγκες του κεφαλαίου, αφού σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα πρέπει να είναι «φιλική προς τον πολίτη και την παραγωγική ιδιωτική επιχειρηματικότητα». Αλλά και «το άνοιγμα των αγορών από τα καρτέλ της διαπλοκής» με μια «θεσμικά ενισχυμένη Επιτροπή Ανταγωνισμού».
Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει το εγχώριο κεφάλαιο και την αστική τάξη της Ελλάδας στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ, υποσχόμενος κέρδη, αλλά έκανε άνοιγμα και στο ξένο κεφάλαιο για επενδύσεις, όπως άλλωστε έχει πράξει και στα ταξίδια του σε ΗΠΑ και ΕΕ.
Ανέφερε πως «εισάγουμε, ως βασικούς πυλώνες, συνεργατικές μορφές της οικονομίας και αναπτυξιακές συμπράξεις με ξένο κεφάλαιο και φορείς. Σ’ αυτό το πλαίσιο, ενθαρρύνουμε την επιλεκτική προσέλκυση ξένων επενδύσεων παραγωγής προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, με σκοπό τη σταδιακή δημιουργία ελληνικής τεχνογνωσίας».

Κι αφού υποσχέθηκε «γην και ύδωρ» στο κεφάλαιο, προσπάθησε να κρύψει τον εναγκαλισμό του ΣΥΡΙΖΑ με τους επιχειρηματικούς ομίλους πίσω από την τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή για την επέκταση του ισχύοντος νόμου έως το τέλος του 2014 για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και για απαγόρευση της μεταβίβασης δανείων από τις τράπεζες προς τρίτους.
902.gr
Oι υπογραμμίσεις είναι δικές μας

Δεν υπάρχουν σχόλια: