Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Τοποθέτηση του Χρήστου Κατσώτη στο 23ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων

Στο 23ο Τακτικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, που ξεκίνησε χθες τις εργασίες του στην Αθήνα, εκπροσώπησε το ΚΚΕ ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και βουλευτής του Κόμματος.
Στην ομιλία του εκ μέρους του Κόμματος ανέφερε: «Το συνέδριό σας πραγματοποιείται σε συνθήκες δύσκολες για το λαό αφού με την πολιτική της κυβέρνησης που σχεδιάζεται από κοινού με την ΕΕ και το ΔΝΤ, αφαιρούνται τα τελευταία δικαιώματα του λαού σε βασικές και στοιχειώδεις ανάγκες, όπως η εργασία, η Κοινωνική Ασφάλιση, η Υγεία, ακόμα και η θέρμανση. Η πολιτική αυτή, που έχει στόχο να φορτώσει όλα τα βάρη της κρίσης στις πλάτες του λαού και να βγάλει τους επιχειρηματικούς ομίλους αλώβητους από την κρίση, γεννάει όλο και περισσότερα βάσανα για τις λαϊκές οικογένειες.
Οι διάφορες εξαγγελίες και υποσχέσεις του πρωθυπουργού ιδιαίτερα προς τους ένστολους, για ενίσχυσή σας από το πρωτογενές πλεόνασμα, νομίζουμε ότι δεν πρέπει να ξεγελάσουν κανέναν. Το πρωτογενές πλεόνασμα, αν και όταν επιτευχθεί, θα είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, που με τους απανωτούς φόρους και χαράτσια, με τις περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές έχει γονατίσει το λαό.

Σε αυτές τις συνθήκες της κοινωνικής αδικίας και εξαθλίωσης που αυξάνεται μέρα με τη μέρα διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις να φουντώνει το οργανωμένο έγκλημα, να αναπτύσσει δράση και συχνά να αφαιρεί ζωές αστυνομικών όπως συνέβη πρόσφατα στο Βροντερό Φλώρινας. Η θέση μας είναι ότι αποστολή της Αστυνομίας πρέπει να είναι η αντιμετώπιση του εγκλήματος και όχι η δράση ενάντια στο λαϊκό κίνημα. Βεβαίως δεν ταυτίζουμε το χαρακτήρα της Αστυνομίας ως μηχανισμού καταστολής του κράτους με το προσωπικό που απασχολείται σ’ αυτήν και που όπως και ο υπόλοιπος λαός υφίσταται τα δεινά της κρίσης και της κυβερνητικής πολιτικής.
Σ’ αυτή την κατεύθυνση έχουμε επανειλημμένα ταχθεί υπέρ δίκαιων αιτημάτων σας. Έχουμε τοποθετηθεί στη Βουλή αλλά και σε άλλες δημόσιες παρεμβάσεις μας, με επιστολές, συναντήσεις με την Ομοσπονδία σας σχετικά με δίκαια αιτήματά σας. Υποστηρίζουμε το αίτημά σας να σταματήσει η παραβίαση του ωραρίου υπηρεσίας σας, να υπάρχει εβδομαδιαίος προγραμματισμός υπηρεσιών. Υποστηρίζουμε την αμοιβή της νυχτερινής υπηρεσίας σας και των αργιών όπως ορίζει η νομοθεσία για τους δημοσίους υπαλλήλους. Επίσης την αμοιβή της υπερωριακής υπηρεσίας. Θεωρούμε ότι με δεδομένη τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι οικογένειες των αστυνομικών από τις περικοπές, είναι δίκαιο το αίτημα για δημιουργία λεσχών εστίασης για τους αστυνομικούς και τις οικογένειές τους. Θεωρούμε ότι με ευθύνη της κυβέρνησης πρέπει να εξασφαλίζεται η υγιεινή και η ασφάλεια του προσωπικού της Αστυνομίας. Υποστηρίζουμε τα αιτήματά σας σχετικά με τα επικουρικά σας ταμεία, είμαστε ενάντια στο κούρεμα των αποθεματικών τους. Παλεύουμε για να έχει όλος ο λαός αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία και Παιδεία. Αντιδράσαμε στις διώξεις απέναντι σε συνδικαλιστές αστυνομικούς, στην επιδίωξη της κυβέρνησης να αφαιρέσει συνδικαλιστικά δικαιώματα.
Κυρίες, κύριοι σύνεδροι,
Είναι κατά τη γνώμη μας σοβαρό ζήτημα να μη βρίσκουν έδαφος οι απάνθρωπες θεωρίες του ναζισμού - φασισμού και να απομονωθεί η ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή. Είναι ανάγκη να προβληματιστεί όλος ο κόσμος και οι αστυνομικοί για τον πραγματικό χαρακτήρα, το ρόλο και τις επιδιώξεις της Χρυσής Αυγής, να βγάλουν συμπεράσματα και να συμβάλουν στην απομόνωσή της. Κανένας να μην ενέχεται τους ύμνους στον Χίτλερ, σε άλλους δικτάτορες και τα ρατσιστικά εμετικά κηρύγματα της Χρυσής Αυγής. Η Χρυσή Αυγή δημαγωγεί για τα προβλήματα των αστυνομικών με στόχο να επηρεάζει με το δηλητήριο του ναζισμού το προσωπικό της Αστυνομίας και των υπόλοιπων Σωμάτων Ασφαλείας. Επιδίωξή της είναι αυτές οι δυνάμεις να στρέφονται με μένος ενάντια στο λαό και να χτυπάνε τις κινητοποιήσεις του.
Η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΔΝΤ χτυπάει όλο το λαό, μαζί και το προσωπικό της Αστυνομίας. Πιστεύουμε ότι και οι αστυνομικοί έχουν κάθε δικαίωμα να μη συμφωνούν με τα μέτρα της κυβέρνησης, να διεκδικούν τα δικαιώματά τους για καλύτερη ζωή δική τους και των παιδιών τους. Επίσης νομίζουμε ότι έχουν κάθε δικαίωμα αυτές τις διεκδικήσεις να τις εκφράζουν από κοινού με άλλους εργαζόμενους, με τμήματα του λαού, με συνδικάτα και φορείς που αγωνίζονται για τα λαϊκά προβλήματα, για διέξοδο από την κρίση σε όφελος του λαού. Μέσα από αυτή τη δράση, μόνο μαζί με το λαό θα ξεριζώνεται και η εγκληματική Χρυσή Αυγή, η ναζιστική θεωρία της.
Ιδιαίτερα νομίζουμε ότι πρέπει να αναλογιστούν οι αστυνομικοί προς τίνος το συμφέρον λειτουργεί ο εντεινόμενος αυταρχισμός της κυβέρνησης με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι αγώνες εργαζομένων, αγροτών, μαθητών, που σέρνονται σε δίκες, χτυπιούνται οι κινητοποιήσεις τους, επιστρατεύονται.
Πιστεύουμε ότι υπάρχει ελπίδα για το λαό που υποφέρει από την κρίση. Βρίσκεται στους αγώνες για να μπει φρένο στην αντιλαϊκή επέλαση, να μη χάσει άλλα ο λαός, αλλά και να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για να ζήσει καλύτερα αυτός και τα παιδιά του.
Κατά τη γνώμη μας, οι αστυνομικοί δεν πρέπει να είναι απέναντι στον αγώνα, στις διεκδικήσεις και τα δικαιώματα του λαού. Πόσο μάλλον που κι αυτοί οι ίδιοι πλήττονται από την ίδια πολιτική, αλλά και μεγάλο τμήμα τους προέρχονται από φτωχές οικογένειες εργατών και αγροτών».
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: