Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Ανακοίνωση της ΟΓΕ για τα δύο θύματα σε Άργος και Θεσσαλονίκη


Δύο ακόμα θύματα, ένα μικρό κορίτσι και μια γυναίκα, προκάλεσε η βάρβαρη πολιτική που απαγορεύει στις λαϊκές οικογένειες να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες τους. Το 13χρονο κορίτσι έχασε τη ζωή του σε χωριό της Θεσσαλονίκης, λόγω των αναθυμιάσεων από το μαγκάλι που χρησιμοποιούσαν στο σπίτι για να ζεσταθούν. Η μητέρα της είναι άνεργη και στο σπίτι το ρεύμα κομμένο. Στο Άργος μια γυναίκα 55 ετών πνίγηκε, όταν το υπόγειο στο οποίο ζούσε πλημμύρισε από τη δυνατή βροχή.
Θέρμανση και ηλεκτρικό ρεύμα, σύγχρονη κατοικία και αντιπλημμυρική προστασία, γίνονται σήμερα "πολυτέλεια" για τη λαϊκή οικογένεια με τραγικές συνέπειες για τα μέλη της. Η ΟΓΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των δύο θυμάτων. Καταγγέλλουμε την αντιλαϊκή πολιτική και τη σύγχρονη αθλιότητα, μέσα στην οποία θέλουν να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας.
Καλούμε τις γυναίκες να οργανωθούν και να παλέψουν, μέσα από τους συλλόγους και τις ομάδες της ΟΓΕ, μέσα από τις Λαϊκές Επιτροπές, για να μη μείνει κανένα σπίτι λαϊκής οικογένειας χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, για να ληφθούν μέτρα ουσιαστικής προστασίας για τις άνεργες, τους άνεργους και τις οικογένειές τους

1 σχόλιο:

sapiens είπε...

Δεν πειράζει, μωρέ, στην νέα πολιτεία όλα είναι εν τάξει.