Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Βραζιλία: Το κεφάλαιο βραβεύει την «αριστερή» του πρόεδρο

Αυτό θα πει «αριστερό» δεκανίκι της καπιταλιστικής εκμεταλλευτικής κοινωνίας. Ο λόγος για την «αριστερή» πρόεδρο της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρουσέφ, τη διάδοχο του σοσιαλδημοκράτη πρώην προέδρου της χώρας Ινάσιο Λούλα Ντα Σίλβα, που προχθές βραβεύτηκε από την Ομοσπονδία Βιομηχάνων της χώρας για τη συνεισφορά της στην καπιταλιστική ανάπτυξη, σε μια πάμπλουτη χώρα όπου εκατομμύρια άνθρωποι μόλις επιβιώνουν σε συνθήκες φτώχειας και εξαθλίωσης, στερούμενοι και τα πιο στοιχειώδη δικαιώματα.
Συγκεκριμένα, η βράβευση έγινε στο Γαλλο-Βραζιλιάνικο Οικονομικό Φόρουμ που διοργάνωσε το παράρτημα του Σάο Πάολο, παρουσία και του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, που πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη για να κλείσει συμφωνίες για λογαριασμό των γαλλικών μονοπωλίων. Ακριβώς σε αυτά τα μονοπώλια απευθύνθηκε και η Βραζιλιάνα πρόεδρος και τα κάλεσε να επενδύσουν στις μοναδικές επιχειρηματικές «ευκαιρίες» που προσφέρει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων που προωθεί  η ...«αριστερή» της κυβέρνηση και περιλαμβάνουν υποδομές της χώρας, αεροδρόμια, λιμάνια, δρόμους αλλά και μελλοντικά τα έργα και τις εγκαταστάσεις που γίνονται τώρα για τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου την επόμενη χρονιά και τους Ολυμπιακούς αγώνες το 2016.
Δηλαδή ...περάστε κόσμε εδώ οι καλές ευκαιρίες! Μπίζνες δηλαδή και εκμετάλλευση του πλούτου που παράγουν οι Βραζιλιάνοι εργαζόμενοι και καρπώνεται η πλουτοκρατία της χώρας, οι κάτοχοι των μέσων παραγωγής, που κάνουν αλισβερίσια με άλλους κεφαλαιοκράτες από διάφορες χώρες. Αυτά για να βγάζουν συμπεράσματα και οι εργαζόμενοι στη χώρα μας, όπου σερβίρεται το ίδιο παραμύθι του «αριστερού» διαχειριστή του καπιταλισμού, που πλασάρει ο ΣΥΡΙΖΑ, που εκθείαζε και τους «συντρόφους» του Βραζιλιάνους κατά το πρόσφατο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα και αντιπροσωπείας του κόμματος στη Βραζιλία και τις συναντήσεις με την Ρουσέφ και τον Λούλα.
Επίσης, στη Βραζιλία που το κεφάλαιο ευημερεί και ο λαός όπως σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο υποφέρει, την περασμένη Πέμπτη δολοφονήθηκε το  ηγετικό στέλεχος των Βραζιλιάνων Γκουαρανί Αμπρόσιο Βιλάλβαπου όχι τυχαία πρωτοστατούσε στον αγώνα της φυλής του ενάντια στα μονοπώλια που καταπατούν τη γη τους και την έχουν μετατρέψει σε απέραντες φυτείες ζαχαροκάλαμου για την παραγωγή βιοκαυσίμων. Ο αγωνιστής σφαγιάστηκε στο σπίτι του στην Γκουίρα Ρόκα στο Μάτο Γκρόσο ντο Σολ.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: