Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Δράση για τη διαγραφή της οφειλής ανασφάλιστου ζευγαριού για νοσηλεία μωρού

Με άμεση κλιμάκωση της δράσης τους για την τελική διαγραφή της οφειλής προς το ταμείο του Νοσοκομείου Κρατικού Νίκαιας ανασφάλιστου ζευγαριού που το μωράκι τους χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε μονάδα νεογνών απαντούνΛαϊκές Επιτροπές και ηΕπιτροπή Εργαζομένων τουΠΑΜΕ στη διοίκηση του νοσοκομείου, μετά την υπαναχώρηση -σύμφωνα με πληροφορίες- αρχικά για θετική εισήγηση του διοικητή (χθες ενώπιον της συγκέντρωσης) στο ζήτημα, στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ του νοσοκομείου. Έχοντας την έγκριση του ΔΣ, διοικητής και διοίκηση επί της ουσίας παραπέμποντας από τον «Άννα στον Καϊάφα», ζητώντας νέα οικονομικά στοιχεία από το ζευγάρι, παραπέμπουν για την τελική απάντηση στο Υπουργείο Υγείας, το οποίο αυτοί θα ενημερώσουν. Όπως ενημέρωσαν την αντιπροσωπεία, η επίσημη ενημέρωση με τη θέση του ΔΣ θα γίνει αύριο Πέμπτη. Ωστόσο, άμεση είναι η αντίδραση της αντιπροσωπείας των Λαϊκών Επιτροπών και της Επιτροπής Εργαζομένων του ΠΑΜΕ στο Νοσοκομείο, οι οποίοι δηλώνουν ότι θα απαντήσουν με άμεση κλιμάκωση της πάλης τους για οριστική διαγραφής.

Υπενθυμίζεται ότι χθες πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Νοσοκομείου της Νίκαιας οι Λαϊκές Επιτροπές Νίκαιας, Άνω Λιοσίων, Μενιδίου και οι εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ στο νοσοκομείο. Απαίτησαν να διαγραφεί η οφειλή ανασφάλιστου ζευγαριού που το μωράκι τους χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε μονάδα νεογνών. Με ντουντούκες, συνθήματα και ανακοίνωση που μοίραζαν, ενημέρωσαν ασφαλισμένους και εργαζόμενους για το περιστατικό. 
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν σε δελτίο Τύπου: «Στις 12 Ιουλίου γεννήθηκε πρόωρα ένα παιδάκι από ανασφάλιστους γονείς. Το βρέφος χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε μονάδα νεογνών για 76 ημέρες. Σήμερα το νοσοκομείο της Νίκαιας ζητάει από τους γονείς κάμποσες χιλιάδες ευρώ. Η απαίτηση να διαγραφεί η οφειλή του ανασφάλιστου ζευγαριού είναι υπόθεση όλων!
Δεν γίνεται να δεχόμαστε κάποια παιδιά να γεννιούνται και επειδή οι γονείς τους είναι εργάτες άνεργοι - ανασφάλιστοι να πρέπει να αφεθούν να πεθάνουν. Ετοιμάζουν χειρότερα κυβέρνηση, ΕΕ, κατ' απαίτηση του κεφαλαίου. Με οργάνωση, αγώνα, αλληλεγγύη μπορούμε να τους σταματήσουμε, μπορούμε να τους ανατρέψουμε!
Θέλουν να μειώσουν τις δημόσιες δαπάνες για την Υγεία, να συρρικνώσουν και να υποβαθμίσουν τις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας, κλείνοντας νοσοκομεία, νοσοκομειακά τμήματα και ιατρεία του ΕΟΠΥΥ για να στηρίξουν την κερδοφορία του κεφαλαίου και να ανοίξει ο χώρος της Υγείας ακόμα περισσότερο στην επιχειρηματική δράση. Αυτή είναι η ανάπτυξή τους, μια άγρια, βάρβαρη, ταξική πολιτική.
Στη λογική αν δεν έχεις να πληρώσεις, αντιμετωπίζεις πείνα, εξαθλίωση, αρρώστια και θάνατος. Αυτή η πολιτική, αυτή η επίθεση δεν αντιμετωπίζεται ούτε με κλάψες, ούτε με κατάρες, αλλά ούτε και με σωτήρες δεξιούς και αριστερούς που μπορεί να αφορίζουν τα μνημόνια, αλλά να δίνουν όρκους πίστης στην επιχειρηματικότητα, στην ΕΕ, τα μονοπώλια, ένθεν και ένθεν του Ατλαντικού.
Μετατρέπουμε την απόγνωση, την οργή σε συνειδητή, πεισματική απόφαση για σύγκρουση με όλα αυτά που μας οδηγούν στο Μεσαίωνα. Αλλάζουμε τους συσχετισμούς δύναμης παντού, αφήνοντας στο χθες τα κόμματα και τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που ορκίζονται στην επιχειρηματικότητα. Δυναμώνουμε τις ταξικές δυνάμεις, το ΠΑΜΕ, στους τόπους δουλειάς, στα συνδικάτα, την κοινωνική συμμαχία, τις Λαϊκές Επιτροπές στις γειτονιές.
Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υψηλής ποιότητας Υγεία και Πρόνοια για το λαό μας, για τα παιδιά μας».
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: