Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Δανία: Οι οπορτουνιστές για μια ακόμα φορά υποστηρικτές ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων


Όσο και να προσπαθούν με ψευδείς και υποκριτικές δηλώσεις οι Δανοί οπορτουνιστές τηςΠρασινοκκόκινης Συμμαχίας (μέλος του ΚΕΑ και στενά συνεργαζόμενοι με τον ΣΥΡΙΖΑ), δεν μπορούν να κρύψουν ότι οι επιλογές τους εξυπηρετούν τους ιμπεριαλιστές.
Υποστήριξαν παλιότερα την ενεργό συμμετοχή της Δανίας στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη όπου τα δανέζικα αεροσκάφη βομβάρδισαν αλύπητα τον λιβυκό λαό, είπαν «ναι» αργότερα και στην αποστολή στρατευμάτων στο Μαλί και σήμερα υποστηρίζουν την αποστολή στρατιωτών και στόλου στην Συρία για να εξασφαλίσει τάχα «την ασφαλή μεταφορά των χημικών στον τόπο καταστροφής τους». Πριν τρεις μήνες όταν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ήταν έτοιμες να επέμβουν στην Συρία και το 65% του δανέζικου λαού ήταν αντίθετο, αφού είχε εξασφαλιστεί η απαιτούμενη πλειοψηφία στη βουλή για την έγκριση της συμμετοχής της Δανίας υποκρίνονταν ότι ήταν αντίθετοι σε αυτό, δηλώνοντας παράλληλα ότι «πρέπει να βρεθεί τρόπος να σταματήσει η γενοκτονία του συριακού λαού από το καθεστώς του Ασάντ».
Τώρα για μια ακόμα φορά έπεσαν οι μάσκες και δηλώνουν ότι συμφωνούν με την αποστολή στρατιωτικών πλοίων και στρατιωτικών δυνάμεων στην Συρία που θα εξασφαλίσουν την ασφαλή μεταφορά των χημικών και πάνω απ όλα την προστασία του περιβάλλοντος. «Δεν θα γίνουμε μέρος του πολέμου», ισχυρίζεται ο εκπρόσωπός τους Νικολάι Βίλουμσεν «αλλά θα βοηθήσουμε υπεύθυνα στην εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφάλειας του ΟΗΕ»...
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: