Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Η ΠΑΣΠ πρωτοστατεί στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ελέγξει τους συλλόγους, να κάνει το φοιτητικό κίνημα ακίνδυνο για την αντιλαϊκή πολιτική


Η ΠΑΣΠ ΤΕΙ Ναυπάκτου, πρόσφατα κάλεσε τους σπουδαστές σε Γενική Συνέλευση με θέμα την τροποποίηση του καταστατικού του συλλόγου. Μεταξύ άλλων η ίδια προτείνει:
«1) Διεύρυνση του Διοικητικού Συμβουλίου με συμμετοχή  community και άλλων ενδιαφερόμενων. 2) Θέσπιση ηλεκτρονικής διαβούλευσης.3) Κατάργηση παρατάξεων για ένα ανεξάρτητο, ακομμάτιστο, ακηδεμόνευτο ΔΣ, με τους συνδικαλιστές να κατεβαίνουν υποψήφιοι σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο ανεξάρτητοι, και όχι σε συνδυασμούς (παρατάξεις) όπως συμβαίνει έως τώρα.»

Η ΠΑΣΠ τρέχει να εφαρμόσει τις κατευθύνσεις και αποφάσεις προηγούμενων και σημερινών κυβερνήσεων που χτυπούν το φοιτητικό κίνημα!
Η κατάργηση των εκλογικών συνδυασμών και το ενιαίο ψηφοδέλτιο, προβλέπονται από το νόμο πλαίσιο, ώστε οι φοιτητές να εκλέγουν εκπροσώπους που θα συμμετέχουν στα Συμβούλια Διοίκησης των ιδρυμάτων. Στα Συμβούλια διοίκησης όπως αποδείχτηκε και στην πράξη, οι εταιρίες έχουν τους «ανθρώπους» τους να διοικούν άμεσα τις σχολές για να κάνουν τις «μπίζνες» τους, είναι τα όργανα για να επιταχυνθεί η μετατροπή των ΑΕΙ πλήρως σε επιχειρήσεις! Τέτοιους εκπροσώπους φοιτητών θέλει η εκάστοτε κυβέρνηση, πλασιέ των επιχειρήσεων! Τέτοιους θέλει και η ΠΑΣΠ!
Προπαγανδίζουν το αντιδραστικό επιχείρημα «έξω τα κόμματα και οι παρατάξεις», για να κρύψουν ότι μέσα στις σχολές δεν είναι όλοι το ίδιο. Υπάρχει η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών, οι εργαζόμενοι, οι συμβασιούχοι καθηγητές που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης–ΕΕ–πλουτοκρατίας, όμως υπάρχουν και αυτοί που δεν έχουν πρόβλημα να πληρώνουν για να σπουδάσουν, οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων και οι γλύφτες τους, που στηρίζουν την πολιτική που εφαρμόζεται. Ουσιαστικά θέλουν να φύγει από τις σχολές η οργανωμένη, αγωνιστική δράση ενάντια στη βαρβαρότητα και να κυριαρχήσουν πλήρως τα συμφέροντα των επιχειρηματιών.Αναρωτιόμαστε: Πόσο «ανεξάρτητοι» και «ακομμάτιστοι» είναι αυτοί που πρώτοι υλοποιούν το νόμο της κυβέρνησης;
Η κυβέρνηση θέλει ένα φοιτητικό κίνημα συνομιλητή της, που θα υπερασπίζεται την πολιτική της ΕΕ στην Παιδεία, που θα αποτελεί έναν ακόμα «κοινωνικό εταίρο» μαζί με τους εργατοπατέρες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ στους διάφορους αντιλαϊκούς «στημένους» διαλόγους που γίνονται. Τέτοιο φοιτητικό κίνημα θέλει και η ΠΑΣΠ! Να συμμετέχει στις ηλεκτρονικές διαβουλεύσεις για τα αντιλαϊκά μέτρα του Υπουργείου Παιδείας (πχ. για το σχέδιο «Αθηνά») και να μην οργανώνει την πάλη εναντίον τους!
Η ΠΑΣΠ θέλει στα όργανα των φοιτητικών συλλόγων να συμμετέχουν «community και άλλοι ενδιαφερόμενοι». Δηλαδή να μπορούν να συμμετάσχουν και τοπικοί επιχειρηματικοί παράγοντες και ενώσεις τους, εμπορικοί σύλλογοι, Δήμαρχοι και οποιοσδήποτε άλλος. Τέτοια όργανα των φοιτητικών συλλόγων θέλει η ΠΑΣΠ! Να έχουν λόγο στη λειτουργία και δράση των συλλόγων  οι επιχειρηματίες και η τοπική διοίκηση του κράτους!
Δεν έχουμε ανάγκη από ένα τέτοιο φοιτητικό κίνημα, από τέτοιους συλλόγους και από τέτοιους εκπροσώπους των φοιτητών!
Έχουμε ανάγκη φοιτητικό κίνημα που θα παλεύει ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που οδηγεί το λαό και την νεολαία στην εξαθλίωση, που αφαιρεί το δικαίωμά μας στη δωρεάν και υψηλού επιπέδου επιστημονική μόρφωση, που θέλει τους φοιτητές-αυριανούς εργαζόμενους με μισθούς πείνας και σκυμμένο κεφάλι, που χειραγωγεί την επιστήμη και την έρευνα, προς όφελος των κερδών των μονοπωλίων. 
Έχουμε ανάγκη συλλόγους – όργανα πάλης για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας και όχι όργανα της κυβέρνησης, του κράτους και των επιχειρηματιών!


Έχουμε ανάγκη αγωνιστές στα όργανα των συλλόγων και όχι πλασιέ των επιχειρήσεων!

Πηγή: spoudastes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: