Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Παρέμβαση Ν. Καραθανασόπουλου στη Βουλή για την «πάταξη της φοροδιαφυγής»


Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε χαρακτήρισε τις κυβερνητικές διακηρύξεις περί πάταξης της φοροδιαφυγής ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος στη Βουλή, κατά τη συζήτηση σχετικής Επερώτησης της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΔΗΜΑΡ.
Υπογράμμισε πως στον προϋπολογισμό του 2013 δεν υπάρχει απολύτως καμία πρόβλεψη για τα πόσα σκοπεύει η κυβέρνηση να εισπράξει από την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Ο βουλευτής του ΚΚΕ, στάθηκε αναλυτικά στο ζήτημα της νόμιμης φοροαποφυγής, φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τους εφοπλιστές αλλά και άλλα τμήματα του μεγάλου κεφαλαίου για τα οποία υπάρχουν ειδικά φορολογικά καθεστώτα.
Ασχολούμαστε πρόσθεσε, με τις λίστες για την παράνομη φοροδιαφυγή και όχι με τα νόμιμα τη στιγμή που 2,5 εκ ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και οι άνεργοι ανέρχονται σε 1,5 εκατομμύριο.
«Πώς δικαιολογείται να έχει κάποιος 200 -300 εκ. καταθέσεις; Πού τα βρήκε; Από τη νόμιμη εργασία του; Και εκείνος που παίρνει 500 ευρώ σύνταξη, εργασία δεν έκανε όλα αυτά τα χρόνια; Είναι νόμιμο και ηθικό; Όχι. Είναι συνολικά αυτό το σύστημα παράνομο, καθώς επιτρέπει σε έναν να καρπώνεται το ιδρώτα του εργαζόμενου για να διαμορφώνει αμύθητες περιουσίες» τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΚΚΕ.
Σημείωσε επίσης, πως σε συνθήκες ελευθερίας κίνησης κεφαλαίων, με τους φορολογικούς παραδείσους, τις off shore εταιρείες και τα διάφορα απόρρητα δε μπορεί να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή.
Σχολίασε το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, λέγοντας πως θα είναι ταξικό και βάρβαρο καθώς τα βάρη θα τα σηκώσει και πάλι η λαϊκή οικογένεια.
Πηγή:902.γρ

Δεν υπάρχουν σχόλια: