Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Γοητευμένος καθηγητής από το Κοινοβούλιο

Έχει γίνει πλέον της μόδας όσοι εγκαλούν το ΚΚΕ για τις θέσεις του και την ανατρεπτική πολιτική του, να του «θυμίζουν» ότι πρέπει να επαναπροσδιορίσει τη στάση του.
Έτσι και ο κ. Γιώργος Ρούσης στην «Εφημερίδα των Συντακτών» μέσα από τσιτάτα και κόψε – ράψε για την αστική δημοκρατία, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το ΚΚΕ «(…) δεν κατανοεί την αναγκαιότητα υπεράσπισης και του παραμικρού ακόμη αστικοδημοκρατικού κεκτημένου».
Να του θυμίσουμε ότι πρόσφατα το ΚΚΕ κατέθεσε στη βουλή Πρόταση Νόμου για την κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, να του θυμίσουμε και άλλες όπως αυτή για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, για τους ανέργους, τα δημοκρατικά δικαιώματα, τις απολύσεις, τους μετανάστες κ.λπ.
Μάλλον το πρόβλημα του κ. Ρούση δεν είναι αν το ΚΚΕ αξιοποιεί με παρεμβάσεις του το Κοινοβούλιο - πράγμα που κάνει- αλλά γιατί δίνει βάρος στην οργάνωση της πάλης του λαού στους χώρους δουλειάς και κατοικίας και ταυτόχρονα αναδεικνύει την υποκρισία και το φαρισαϊσμό όσων εξαντλούν όλη τους τη δράση μέσα απ’ αυτό.
Φαίνεται ο κ. Ρούσης έχει το βλέμμα του μόνο στο Κοινοβούλιο και αισθάνεται γοητευμένος τον τελευταίο καιρό απ’ αυτό.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: