Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Ποιο ΕΑΜ; Ποιος ΕΛΑΣ; Η παναγία έκανε το θαύμα της στην κατοχή.

Όποιος σας έχει πει ότι στην κατοχή υπήρχε το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ που σήκωσε όλο το βάρος της αντίστασης εναντίον των Γερμανών κατακτητών,  ότι υπήρχε  κάποιος Άρης Βελουχιώτης, κάποιος Στέφανος Σαράφης ,... σας κορόιδεψε. Ειδικά δε μη σας πουν ότι το ΚΚΕ ήταν η ψυχή , ο καθοδηγητής του λαού μας.
Τίποτα από όλα αυτά δε συμβαίνει. Στην κατοχή δεν έπεσε...τουφεκιά, γιατί έκανε το θαύμα της η Παναγία. Αν σας φαίνονται απίστευτα όλα αυτά, ρίξτε μια ματιά στα Θρησκευτικά της Γ' Δημοτικού.

Η υπόθεση όμως παρόλα αυτά δεν έχει καθόλου πλάκα. Ας δούμε πιο προσεκτικά.
Το συγκεκριμένο κομμάτι είναι ενταγμένο στο κεφάλαιο " Όταν η ζωή μας κινδυνεύει". Τι διδάσκεται λοιπόν το 9χρονο παιδί εδώ; ΄Οταν η ζωή του ή οτιδήποτε έχει σχέση με τη ζωή του κινδυνεύει, τότε δε χρειάζεται κανενός είδους αγώνας , αφού η παναγία ...θα τρέξει σε βοήθεια.
Είδατε πως φροντίζει  η αστική τάξη, όχι απλά να διαστρεβλώνει την  ιστορική αλήθεια, για να έρθει το κάθε φασιστοειδές και να σου πει "ποια αντίσταση; ποιο ΕΑΜ; , ποιος ΕΛΑΣ; Τίποτα από αυτά δεν υπήρχαν", αλλά και να ποτίζει τις ψυχές των παιδιών της εργατικής τάξης με το δηλητήριο του εφησυχασμού, του "έχει ο Θεός"... διαπαιδαγωγώντας δούλους  που θα εναποθέτουν την όποια δικαίωσή τους στην "επουράνιο βασιλεία", αφήνοντας στην "επίγειο βασιλεία" τον καπιταλιστή να αλωνίζει ανενόχλητος.
Aπό ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: