Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Εδιωξαν τους φασίστες

Απομονώνουν τους φασίστες σε κάθε δρόμο, κάθε γειτονιά! Αλλο ένα δείγμα του πώς πρέπει και μπορεί το εργατικό λαϊκό κίνημα να αντιμετωπίσει του νεοναζί της «Χρυσής Αυγής» είχαμε το Σάββατο, αυτή τη φορά στο Ελληνικό, όταν μέλη της φασιστικής οργάνωσης έκαναν την εμφάνισή τους.
Συγκεκριμένα, Σάββατο πρωί καμιά σαρανταριά φασιστοειδή εμφανίστηκαν στο κεντρικό δρόμο των Σουρμένων (Ιασωνίδου) να κάνουν «περιοδεία» στην περιοχή κρατώντας ροπαλάκια. Από την εμφάνισή τους και μόνο άρχισε να μαζεύεται κόσμος, εργαζόμενοι, νεολαίοι, αιρετοί της περιοχής, απαιτώντας να αποχωρήσουν άμεσα από την γειτονιά. Οταν μάλιστα οι νεοναζί επεχείρησαν να ξηλώσουν πανό του Κόμματος (μόνο αυτό ανάμεσα σε άλλα αναρτημένα) που προπαγάνδιζε την εκδήλωση της επομένης για τα 94χρονα, οι αντιδράσεις οξύνθηκαν, οι συγκεντρωμένοι με συνθήματα και αποδοκιμασίες τους ώθησαν να φύγουν. Στην κυριολεξία τους έφτασαν μέχρι την παραλιακή στη Γλυφάδα, ενώ στην πορεία ο κόσμος που συγκεντρωνόταν ενάντια στους φασίστες όλο και πύκνωνε.
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η στάση της Αστυνομίας που όταν οι φασίστες εξωθήθηκαν ως τη Γλυφάδα, έσπευσε με ΜΑΤ να τους προστατεύσει, έριξε μάλιστα και χημικά εναντίον όσων τούς έδιωχναν από τη γειτονιά τους. Τους φυγάδευσε δε μέχρι την στάση του τραμ, να φύγουν για τα «γραφεία» τους στην περιοχή.
Aπό το Ριζοσπάστη



Δεν υπάρχουν σχόλια: