Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2012

Bάλτε εσείς τίτλο....

Ακούστε πρώτα τη Λιάνα Κανέλλη.Έχουμε και λέμε λοιπόν....
Αυτή τη "φόρμα αξιολόγησης, επιλογής προσωπικού" πρέπει να συμπληρώσετε για να προσληφθείτε στην εταιρεία που αναφέρεται η Λιάνα. Επιτρέψτε μου όμως μερικές επισημάνσεις.
Θεωρώ ότι πρόκειται για φακέλωμα κανονικότατο με τη συνέργεια του εργαζόμενου, τον οποίο η εργοδοσία τον κοιτάζει στα δόντια όπως κοίταζαν κάποτε τα άλογια , τα μουλάρια , τα γαϊδούρια, πριν τα αγοράσουν.
Ζητούν από τον εργαζόμενο να υποδείξει όλους εκείνους τους τρόπους με τους οποίους η εργοδοσία θα πληροφορηθεί τα πάντα γι' αυτόν. Αυτοφακέλωμα δηλαδή. Δεν είναι καθόλου αστείο το γεγονός ότι ζητούν ακόμα και το φροντιστήριο στο οποίο φοίτησες. Σκοπός είναι να παρακολουθήσουν την  πορεία του ετργαζόμενου από το δημοτικό μέχρι και το πανεπιστήμιο. Κι εδώ έρχεται το ερώτημα. Πώς θα παρακολουθήσουν τον εργαζόμενο ως μαθητή  στο δημοτικό, στο γυμνάσιο και στο λύκειο;
ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ!!!
Αυτή τη στιγμή σε δημοτικά , γυμνάσια , λύκεια , τρέχει ένα πρόγραμμα γραμματειακής υποστήριξης, το περίφημο e-school. Σε αυτό το πρόγραμμα καταγράφονται και καταχωρούνται σε κεντρική βάση δεδομένων στο Υπουργείο Παιδείας, ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΜΑΘΗΤΗ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ "ΠΟΙΝΕΣ" ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟ. Το ανέπτυξε η εταιρεία ΈΠΑΦΟΣ και το πούλησε στο Υπουργείο Παιδείας. Ήδη αυτή τη στιγμή υπάρχει μια τεράστια βάση δεδομένων στο Υπουργείο Παιδείας.  Νομίζω πως οι "μυημένοι" περί τα ηλεκτρονικά καταλάβατε τι σημαίνει αυτό και πως μπορεί κια ιδιωτική εταιρεία να αξιοποιήσει αυτά τα δεδομένα.
Να λοιπόν πως μπορεί να παρακολουθήσει ο εργοδότης τον εργαζόμενο, από  6 χρόνων μέχρι και τη στρατιωτική του θητεία....
Τι άλλο πρέπει να συμπληρώσετε  στη φόρμα αξιολόγησης; Μα τα πρόσωπα από τα οποία μπορεί να πάρει η εταιρεία πληροφορίες για σας...
ΔΕΊΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ.....
Αν δει κάποιος δημοσιογράφος  την ανάρτηση, ας ψάξει την υπόθεση με το πρόγραμμα e-school.

1 σχόλιο:

ΑΝΕΡΓΟΙ και ΑΦΡΑΓΚΟΙ είπε...

O πάτος τού πάτου τού απόπατου είναι άπατος.

Ο καπιταλισμός δηλαδή σάπισε τόσο, που για να σταθεί έχει αρχίσει προ πολλού να ντύνεται την τελευταία σιδερένια πανοπλία του.

Ως φαίνεται όμως, μήτε αυτή μπορεί να τον κρατήσει όρθιο. Τέτοιο τρέμουλο έχει, γιατί ξέρει πως τούτη η καπιταλιστική κρίση αποβαίνει πολλαπλάσια χειρότερη απ' του 1929.

Πολύ περισσότερος ο πλούτος που έχει παραχθεί συγκριτικά με τότε (και λόγω τεχνολογίας), άρα αντίστοιχα μεγαλύτερη συγκεντρωποίηση κεφαλαίων σε λίγα ...μούτρα,κι αντοίστιχα περισσότερα εμπορεύματα αδιάθετα...

Επομένως, θα γίνει μεγαλύτερη καταστροφή κεφαλαίου και πολυπληθέστερη καταστροφή εργατικής δύναμης.

Άρα... Μόνο με γενικευμένο πόλεμο μπορεί να ξαναπάρει μπρος η μηχανή των κερδών...

Χμ... Μήτε κι έτσι όμως τους βγαίνει τ' όνειρο και το ξέρουν.
Ούτε στον αραμπά είμαστε πλέον, ούτε στο ξεκίνημα της ασπρόμαυρης τηλεόρασης.
Είμαστε χιλιάδες χρόνια μπροστά σε τεχνολογία, συγκριτικά με τη δεκαετία τού '40, '50, 60...

Παραείναι λοιπόν κοινωνικοποιημένη η καπιταλιστική παραγωγή...
Δε χωράνε πια με τίποτα αυτές οι παραγωγικές σχέσεις στον καπιταλισμό.

Χρόνο προσπαθεί να κερδίσει ο καπιταλισμός-ιμπεριαλισμός και με το φακέλωμα των παιδιών στα σχολειά.

Κρέας για τα κανόνια τους θέλουν να επιλέξουν και το θέλουν ...σκληρό. Εκφασισμένο. Κι όποιο παιδί δεν εκφασίζεται, θα ξέρουν τα αδύνατα σημεία του μέσα απ' το φακέλωμα, να το στέλνουν στην πρέζα για να μην τους μπει εμπόδιο.

Αυτά πιστεύω, κι όχι ότι το ψάχνουν και τόσο οι εταιρείες για να διαλέξουν τους καλύτερους δούλους μετά.

Για δούλους και κρέας για τα κανόνια τους πάνε τις σημερινές και τις αυριανές γενιές έτσι κι αλλιώς.

Πώς να το πώ αλλιώς; Να, προσλαμβάνομαι κάπου, κι αν δουν ότι δεν σκύβω το κεφάλι μέχρι τον αστράγαλο, με απολύουν. Δε χρειάζεται να ξέρουν καλά και σώνει πολλά για μένα. Είναι ελεύθεροι οι επιχειρηματίες να μου δίνουν κλωτσά στα πισινά ανάλογα με τις ορέξεις τους. Ποιος τους εμποδίζει; Οι νόμοι; Όχι. Το συνδικαλιστικό κίνημα των εργατοπατέρων; Όχι.

Ένα ΚΚΕ δυνατό αλλά μικρού μεγέθους έχει απομείνει να με υπερασπιστεί, κι ένα ΠΑΜΕ ομοίων διαστάσεων.
Αλλιώς βέβαια θα ήταν τα πράματα αν το ταξικό λαϊκό κίνημα ήταν φουντωμένη πυρκαγιά.

Μα αυτό το φούντωμα πάνε να προλάβουν, που το φοβούνται ότι θα προκύψει απ' τους σημερινούς δωδεκάρηδες, μέσα στην εφηβεία τους ή λίγο πριν βγουν απ' αυτήν.
Πολύ σύντομα δηλαδή.

ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ
Αυτό που ετοιμάζουν είναι ...απλά η Σιδερένια Φτέρνα...