Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Τζέρεμι Κλάρκσον: «Να εκτελούνται μπροστά στις οικογένειές τους οι απεργοί»

Aναδημοσίευση από ΤΑΝΕΑ
Θύελλα έχει ξεσπάσει στη Βρετανία από τις δηλώσεις του δημοφιλούς παρουσιαστή του BBC Τζέρεμι Κλάρκσον, ο οποίος πρότεινε «να εκτελούνται μπροστά στις οικογένειές τους οι απεργοί», μία ημέρα μετά τη μαζικότερη απεργία από την εποχή της Μάργκαρετ Θάτσερ στην οποία υπολογίζεται ότι πήραν μέρος περίπου δύο εκατομμύρια δημόσιοι υπάλληλοι.
Χθες η κυβέρνηση μπορεί να εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι τελικά θα βρεθεί λύση για τις αλλαγές που προτίθεται να προωθήσει στις συντάξεις του Δημοσίου και οι υπουργοί να προσπάθησαν να ρίξουν τους τόνους προκειμένου να αποφευχθούν νέες μεγάλες απεργίες, μιλώντας για κάποιες υποχωρήσεις, όμως βασικό θέμα στη χώρα ήταν οι δηλώσεις του παρουσιαστή της εκπομπής αυτοκινήτου «Top Gear».
Την Τετάρτη, την ημέρα που εκατοντάδες χιλιάδες γιατροί, νοσοκόμες, δάσκαλοι, εργαζόμενοι στις μεταφορές και σε άλλες υπηρεσίες του δημόσιου τομέα διαδήλωναν σε πολλές πόλεις της Βρετανίας, ο Κλάρκσον, γνωστός για το ιδιότυπο χιούμορ του, εκλήθη στην εκπομπή του BBC «One Show» να σχολιάσει την απεργία. «Εγώ θα τους τουφέκιζα όλους», απάντησε. «Θα τους έβγαζα έξω και θα τους εκτελούσα μπροστά στις οικογένειές τους. Θέλω να πω, πώς τολμούν να απεργούν, ενώ έχουν εξασφαλίσει αυτές τις χρυσές συντάξεις, ενώ πρέπει να δουλεύουμε για να τα βγάλουμε πέρα;». Στο τέλος της εκπομπής, οι συντελεστές ζήτησαν συγγνώμη από όσους τηλεθεατές μπορεί να αισθάνθηκαν προσβεβλημένοι, ενώ πολλά συνδικάτα ζήτησαν από το BBC να απολύσει τον Κλάρκσον, χαρακτηρίζοντας «σκανδαλώδεις» τις δηλώσεις του. «Την ώρα που εκείνος γυρνά οδηγώντας γρήγορα και πανάκριβα αυτοκίνητα για να ζήσει», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου UNISON Ντέιτ Πρέντις, «οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα είναι απασχολημένοι με το να διατηρήσουν την ενότητα της κοινωνίας - σώζουν ζωές άλλων καθημερινά, φροντίζουν τους ασθενείς, τους ευάλωτους και τους ηλικιωμένους».
Ο ΚΑΜΕΡΟΝ. Ακόμα και ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, προσωπικός φίλος του Κλάρκσον, αναφέρθηκε στο θέμα χαρακτηρίζοντας «ανόητες» τις δηλώσεις του και προσπαθώντας να τον δικαιολογήσει. «Είμαι βέβαιος ότι δεν ήθελε να πει κάτι τέτοιο», σχολίασε.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί Ελλάδα και Νιγηρία η οποίοι προωθουν νόμο για την απαγόρευση της τέλεσης γάμων μεταξύ εκπροσώπων του ίδιου φύλου.

«Οι ομοφυλόφιλοι είναι χειρότεροι από τα σκυλιά και τους χοίρους. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι θα τιμωρηθεί παραδειγματικά οποιοσδήποτε εμφανίσει τέτοια συμπεριφορά», τόνισαν.

Τον περασμένο Οκτώβριο, ο David Cameron είχε πει ότι η χώρα του ενδεχομένως να σταματήσει την χρηματοδότηση των ανθρωπιστικών οργανώσεων (M.K.O.) στην Ελλάδα και Νιγηρία (περίπου 19 εκατ. αγγλικών λιρών)!
«Οι απόψεις του πρωθυπουργού της Βρετανίας είναι ανόητες και δε συνάδουν με τις αρχές του Χριστιανισμού της Ελλάδας και της Αφρικής. Είναι σατανικό να απαιτείς από χώρες να δεχθούν την ομοφυλοφιλία προκειμένου να λάβουν τη βρετανική βοήθεια» !!

Ανώνυμος είπε...

Ερε τί σύμπτωση ! Ακριβώς και ημερομηνεεία ! Δεκέμβριος, Σάββατο και 3ης ! ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ και την 4η του Δεκεμβρίου του 44 ! ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΟΙΟΙ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΑΝ ; ΕΙΤΑΝ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ; ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ! ΠΟΙΟΙ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ; ΕΙΤΑΝ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ; ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ !! Και μόλις ΘΑΨΑΝ τους ΝΕΚΡΟΥΣ της 3ης Δεκεμβρίου, στην επιστροφή της νεκρώσιμης πομπής, τους ξαναρίξαν στο "ψαχνό", είτανε οι Γερμανοί ; ΜΗΠΟΣ ΕΙΤΑΝΕ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΝΤΥΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΓΓΛΕΖΟΥΣ ΑΓΓΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ; ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ! Ποιός είτανε "Πρωθυποθργος" της Χώρας ; ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΡΕΕΕΕΕΕ !! ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΟΥΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΝ ΝΕΚΡΩΝ της 3ης κ. 4ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΤΑΝΕ ΑΟΠΛΟΙ, ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΕΙΤΑΝΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ! ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ !!!