Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ

Η συναυλία του Δημήτρη  Μητροπάνου ήταν απλά συγκλονιστική. Ανέβηκε στη σκηνή χωρίς να πει λέξη. Κατέβηκε χωρίς να πει επίσης λέξη. Όμως στη διάρκεια της συναυλίας ήταν συγκλονιστικός. Δεν έχω δει το Μητροπάνο ξανά έτσι. Σου έδινε την εντύπωση πως κάτι ήθελε να πει.  Tραγούδησε με όλη τη δύναμη της φωνής του. Με την εξαιρετική ερμηνεία του ξεσήκωσε τις χιλιάδες λαού . ¨Ηταν φανερό πως τραγούδησε για το κόμμα του. Βρισκόταν ανάμεσα σε δικούς του ανθρώπους και τους έδωσε ότι καλύτερο είχε.Παρακολουθώ πολλά χρόνια το φεστιβάλ. Ήταν ανάμεσα στις 2-3 καλύτερες συναυλίες που έχω δει.


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Πρωτοφανή πόρτα "έφαγαν" οι απολυμένοι στα Ελληνικά Γράμματα από το φεστιβάλ της ΚΝΕ. Ο σύλλογός τους, σε μια προσπάθεια να δημοσιοποιήσει το πρόβλημα, έχει ζητήσει παρεμβάσεις σε πολιτικές και άλλες εκδηλώσεις. Απευθύνθηκε και στην οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή, όπου πήρε την απάντηση ότι η ΚΝΕ και το ΚΚΕ έχουν συνολική απάντηση, στην οποία δεν χωρά ο συγκεκριμένος σύλλογος και γι’ αυτό δεν τους επιτρέπουν κάποια σύντομη παρέμβαση σε εργατικό πάνελ, ούτε καν να μοιράσουν την ανακοίνωσή τους έξω από το φεστιβάλ! Εάν ένα μαχόμενο σωματείο απολυμένων δεν χωρά στην πρόταση του ΚΚΕ, επειδή ίσως δεν ανήκει στο ΠΑΜΕ, τότε ποιος στα αλήθεια χωράει;"

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ είπε...

Δεν γνωρίζω το γεγονός που αναφέρεις, αλλά πάω στοίχημα πως έγινε για τη δημιουργία εντυπώσεων. Έχεις υπόψη σου πόσοι απολύονται καθημερινά; Γιατί να μην ισχύσει και για χιλιάδες άλλους το αίτημα να παρουσιάσουν στο φεστιβάλ το πρόβλημα τους;
Εχεις μήπως κάποια πληροφόρηση ή παρακολούθησες το φεστιβάλ και διαπίστωσες προνομιακή μεταχείρηση κάποιου σωματείου;
Δε θεωρώ σκόπιμο να αναλύσω με τά από 36 χρόνια τη λειτουργία και τη θεματολογία του φεστιβάλ, όμως η άποψη ότι το ΚΚΕ έχει συνολική απάντηση για την ανεργία και τις απολύσεις είναι σωστή.

Ἀντιφάτης είπε...

Σόρι φίλε Κ.Α. αλλά διαφωνώ με αυτά που απαντάς στον ανώνυμο, και εξηγώ:
"πάω στοίχημα πως έγινε για τη δημιουργία εντυπώσεων"
Ας πούμε ότι ήτανε. Και τι πειράζει δηλαδή να δώσεις βήμα λόγου;
"Γιατί να μην ισχύσει και για χιλιάδες άλλους το αίτημα να παρουσιάσουν στο φεστιβάλ το πρόβλημα τους;"
Εγώ λέω ΝΑΙ, όποιος θέλει να παρουσιάσει το πρόβλημά του. Κακό θα κάνει στο φεστιβάλ; Νομίζω όχι.
"όμως η άποψη ότι το ΚΚΕ έχει συνολική απάντηση για την ανεργία και τις απολύσεις είναι σωστή"
Αυτό είναι άσχετο με εν λόγω θέμα. Δηλαδή σε αυτούς τους απολυμένους τι λες, να περιμένουν να γίνει το ΚΚΕ κυβέρνηση ή να ψηφίσουν και να μη μιλάνε;