Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Δύο βίντεο με αφορμή την αθώωση Κασιδιάρη

Με αφορμή την αθώωση Κασιδιάρη  για την επίθεση στη συντρόφισσα Λιάνα, ας θυμηθούμε μια σκηνή από  το ντοκυμαντέρ "Στο Νήμα". Η κάμερα "ακολουθεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια ενός ολόκληρου έτους, από την εκστρατεία των εκλογών του Ιουνίου του 2012 μέχρι το κλείσιμο της ΕΡΤ, τον Ιούνιο του 2013 και «ρίχνει φως στην προσωπικότητα του Τσίπρα" . Ας δούμε λοιπόν  την προσωπικότητα του κ. Τσίπρα μέσα από την αντίδραση του στο γεγονός της επίθεσης του φασίστα Κασιδιάρη στη Λιάνα Κανέλλη.
Το συγκεκριμένο υλικό είναι από ημίωρο αφιέρωμα του Αυστριακού καναλιού Orf2 λίγες μέρες πριν τις εκλογές του Γενάρη (20 με 22 του μήνα). 
Η σκηνή όπως τη βλέπουμε εμείς είναι κάπως έτσι....
Υπάρχει κάμερα σε ένα χώρο που είναι ο Τσίπρας και μια συνεργάτιδα του και βλέπει το γεγονός μαγνητοσκοπημένο ( αυτό φαίνεται από τον τίτλο του ρεπορτάζ). Άρα έχει πληροφορηθεί το γεγονός, το γνωρίζει. Σε αυτή την περίπτωση ποια θα ήταν η αντίδραση ενός αριστερού πολιτικού; Να γυρίσει οργισμένος και να καταδικάσει σφοδρά την επίθεση από τον φασίστα. Τι έκανε ο ίδιος;  Δείτε το.
ΕΨΑΞΑ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΚΗΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ , ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ Η "ΑΡΙΣΤΕΡΗ" ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ . 
ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.
Το δεύτερο βίντεο είναι από την εκπομπή ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ για όσα φέρεται να είπε σε αυτή τη σκηνή ο κ. Τσίπρας, αφού η λεκτική αντίδραση του καλύπτεται από το ρεπορτάζ του καναλιού.
Παράκληση: Αν κάποιος καταλαβαίνει τι λέει στα Γερμανικά , ας το στείλει στα σχόλια




2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στα γερμανικά αναφέρονται τα τελευταία λόγια της Δούρου, οι χαρακτηρισμοί του Κασιδιάρη, η αντίδραση της Λιάνας και στη συνέχεια ο δημοσιογράφος επισημαίνει: "Ενώ η κομμουνίστρια βουλευτής δέχεται χτυπήματα από τον φασίστα, η Ρένα Δούρου, υποψήφια του Σύριζα, δέχεται μόνο ένα ποτήρι νερό στο πρόσωπο.
Ύστερα μεταφράζουν την αντίδραση του Τσίπρα : "Αυτός είναι ένας ψυχοπαθής, ένας εγκληματίας... η αστυνομία πρέπει να τον σταματήσει"
Στη συνέχεια μεταφράζεται η συνομιλία Τσίπρα-Δούρου στο τηλέφωνο : "Γεια σου αγαπητή μου... μόλις σε είδα στην τηλεόραση... όχι... αυτό δεν είναι προσβολή"....

Ο σύριζα σφυρίζει κλέφτικα.... με ό,τι αυτό συνεπάγεται...

Μαρία

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ είπε...

Eυχαριστώ για τη μετάφραση. Πάντως το ρεπορτάζ της ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑΣ, μιλάει για άλλου είδους αντίδραση και τον Τσίπρα, αφού γελάει δυνατά, να λέει "σηκώθηκε η άλλη πρώτη όμως ε;". Δε σφυρίζει απλώς κλέφτικα, έμμεσα δικαιολογεί την ενέργεια.
Έτσι για να θυμόμαστε και να μην απορούμε για τις αποφάσεις της "ανεξάρτητης" δικαιοσύνης.