Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Οι παροχές - ψίχουλα και η προσγείωση


Σύμφωνα με την «Αυγή», οι εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ θα είναι: «Η επανεκκίνηση της οικονομίας, η αντιμετώπιση της ανεργίας με τη δημιουργία 200.000 - 300.000 θέσεων εργασίας, κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα. Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους. Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ. Αποκατάσταση μέρους απωλειών των χαμηλότερων συντάξεων. Επαναφορά επιδόματος ανεργίας στα 461 ευρώ και διεύρυνση των δικαιούχων του επιδόματος. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, ο οποίος και θα αντικατασταθεί από κλιμακωτό Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, με αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Ρύθμιση οφειλών ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών και χρεών στο Δημόσιο. Παύση ποινικών διώξεων για χρέη προς το Δημόσιο». Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται κάτι παραπάνω απ' ό,τι η κυβέρνηση, διαγωνιζόμενος μαζί της ποιος θα δώσει τα περισσότερα ψίχουλα. Βεβαίως, η «Αυγή» δε μας λέει τι έχει ήδη υποσχεθεί στο κεφάλαιο. Γιατί κάτω από το τίτλο: «Επανεκκίνηση της οικονομίας» βρίσκονται πολλά: Φοροαπαλλαγές, ρυθμίσεις χρεών, χρήμα ζεστό, φτηνή Ενέργεια κλπ.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε ψηλά, παραμένει ψηλά και θα πάει ακόμη ψηλότερα με τη γλώσσα της αλήθειας, της εντιμότητας και της δικαιοσύνης, κι όχι επειδή τάζει λαγούς με πετραχήλια (...) Αν βάλουμε πολύ ψηλά τον πήχη των προσδοκιών πάνω από αυτό, όχι πού θέλουμε, αλλά πού μπορούμε, κινδυνεύουμε να περάσουμε από κάτω. Για μας δεν έχει τόση σημασία να πούμε χίλια και να κάνουμε δέκα, αλλά να πούμε πέντε και να τα κάνουμε όλα και ακόμη παραπάνω». Αυτά είπε ο Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖΑ χτες σε ραδιοφωνικό σταθμό. Εμείς είμαστε μαζί του! Ομως, να το πουν καθαρά και ας αφήσουν τα περί «εντιμότητας» και «αλήθειας»: Οτι μέσα στο σημερινό πλαίσιο της ανάπτυξης για το κεφάλαιο και της ΕΕ, πλαίσιο που οι ίδιοι υπερασπίζονται και πίνουν νερό στο όνομά του, οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να περιμένουν πολλά. Λίγα ψίχουλα που θα εξανεμιστούν γρήγορα... Γι' αυτό προσπαθούν να προετοιμάσουν το λαό... Προσγείωση λοιπόν...

Πηγή:ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

3 σχόλια:

Alexandros Raskolnick είπε...

Όλοι έχομε τις αμφιβολίες μας αλλά εδώ που καταντήσαμε, το δίλημμα είναι "Πινοσέτ ή Αγιέντε" 

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ είπε...

Όπως λέγαμε επί "αλλαγής" "δεξιά-αντιδεξιά, "φως-σκοτάδι". Παλιό το κόλπο και δεν πιάνει πλέον

Ανώνυμος είπε...

Φως σκοτάδι... Αλήθεια καταλάβαμε για ποτε έγινε φωτοσκόταδο;;;;
΄Ετσι και με το Σύριζα. Αλλωστε ο Γλέζος το ειπε καθαρά. Συγκυβέρνηση με τη μετανοούσα ΝΔ και το μετανοών ΠΑΣΟΚ αν δεν βγάλει αυτοδυναμία ο Σύριζα. ΄Οχι που θα χάσουν τις κυβερνητικές καρέκλες.