Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΑΜΕ: «Κάτω τα ξερά σας από τη συνδικαλιστική δράση και τα συνδικάτα»


Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕσχετικά με τις δηλώσεις του Γ. Βρούτση τονίζει:
«Την κουλτούρα συναινέσεων, που επικαλείται ο υπουργός Εργασίας, να την ψάξει στους πρόθυμους της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, που όλα τα προηγούμενα χρόνια είχαν πιάσει στασίδι στα τραπέζια των κοινωνικών διαλόγων και στo Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας, για να σφαγιάζουν από κοινού τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Οι νέες κοινωνικές συμφωνίες, με ισορροπημένους συμβιβασμούς και τολμηρές υπερβάσεις, που αναφέρει ο υπουργός Εργασίας, σημαίνουν "ταξική συνεργασία" και νέα μέτρα. Σημαίνουν απροκάλυπτη παρέμβαση στην εσωτερική ζωή των συνδικαλιστικών οργανώσεων, με φανερή την προσπάθεια για τροποποίηση σε αντιδραστική κατεύθυνση του συνδικαλιστικού νόμου.
Ούτε να το σκέφτεστε! Οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης και της μεγαλοεργοδοσίας αφορούν όλους τους εργαζομένους. Αφορούν τα μέλη των σωματείων, αλλά και το ανοργάνωτο τμήμα των εργαζομένων. Στοχεύουν στην επιβολή σιγής νεκροταφείου παντού. Επιδιώκουν να δέσουν χειροπόδαρα την εργατική τάξη, να βάλουν εμπόδια και περιορισμούς στην άσκηση του απεργιακού δικαιώματος, στους αγώνες, στις διεκδικήσεις, στην αντίσταση στους τόπους δουλειάς και στους κλάδους!
Τώρα χρειάζεται οργάνωση και απάντηση!
Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να βρίσκονται επί ποδός πολέμου!».
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: