Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Επίσκεψη του Δ. Κουτσούμπα στο 7ο-10ο Λύκειο Περιστερίου



Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς επισκέφτηκε το 7ο και 10ο Λύκειο Περιστερίου, όπου συζήτησε με τους καθηγητές για τις πολιτικές εξελίξεις, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Αμέσως μετά μίλησε στους μαθητές, όπου τόνισε: «Από βάθος καρδιάς θέλουμε να σας ευχηθούμε καλή χρονιά, καλή δύναμη και καλή πρόοδο. Έχετε μπροστά σας ένα δύσκολο αγώνα. Όμως είναι όμορφος ο αγώνας. Είναι όμορφος ο αγώνας για την κατάκτηση της γνώσης, είναι όμορφος ο αγώνας για την κατάκτηση της ίδιας της ζωής. Και ξέρετε αυτή η υπόθεση, αυτός ο αγώνας, η γνώση, ο αγώνας της ζωής είναι ομαδικό άθλημα. Όπως και η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ πρόσφατα κατέκτησε μια επιτυχία και πέρασε στους "16" δουλεύοντας και δρώντας ομαδικά, συλλογικά, έτσι συλλογικά και ομαδικά θα πρέπει να κατακτάμε τη γνώση, τους αγώνες της ζωής, να αντιμετωπίζουμε τα καθημερινά μας προβλήματα.
Ο αγώνας, άσχετα αν είναι προσωπικός, ατομικός, η προσπάθεια που πρέπει να κάνει ο καθένας ατομικά, προσωπικά, πρέπει να συνδέεται, να στηρίζεται στην ομαδική δουλειά, στο συλλογικό αγώνα. Μαζί με τους συμμαθητές σας, μαζί με τους φίλους σας, μαζί με τους καθηγητές σας, τους δασκάλους σας, που πασχίζουν καθημερινά, μαζί με τους γονείς, τις οικογένειές σας, μαζί με όλο τον ελληνικό λαό, τους εργαζόμενους εδώ του Περιστερίου, τους μαζικούς φορείς, να κατακτάτε τη γνώση, να μελετάτε, να μαθαίνετε. Είναι δύναμη, θα σας είναι χρήσιμη, όχι μόνο για το σήμερα, αλλά και για το αύριο να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα της ζωής που έρχονται και είναι πολλά. Θα θέλαμε να ευχηθούμε ξανά καλή δύναμη, καλή υγεία σε όλους, με νέες επιτυχίες σε σας και στα σχολεία σας. Θα είμαστε μαζί σας στις διεκδικήσεις σας, στους αγώνες σας, για να μην έχουμε κοντέινερ ως αίθουσες διδασκαλίας, αλλά να έχουμε πραγματικές αίθουσες, να μπορούμε να μορφωνόμαστε, να ψυχαγωγούμαστε, να αθλούμαστε, να ζούμε τη ζωή του σχολείου, όπως αύριο, ανθρώπινα, όμορφα πρέπει να ζήσουμε την υπόλοιπη ζωή μας. Γεια σας, καλή δύναμη, καλό κουράγιο».
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: