Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Πετρούπολη: Ανάκληση της απόφασης για τη συγχώνευση του 3ου-6ου δημοτικών σχολείων

Η ανάκληση της απόφασης για τη συγχώνευση του 3ου-6ου δημοτικών σχολείων στην Πετρούπολη, επιτεύχθηκε μετά τις επίμονες και συντονισμένες προσπάθειες της Διοίκησης του Δήμου, μαζικών φορέων και παρεμβάσεων του ΚΚΕ.
Το Δελτίο τύπου της Διοίκησης του Δήμου αναφέρει:
«Μετά από τις επίμονες και συντονισμένες προσπάθειες της Διοίκησης του Δήμου με τους μαζικούς φορείς της πόλης, αλλά και των επερωτήσεων και παρεμβάσεων στη Βουλή του ΚΚΕ, δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2385/τεύχος Β΄/2014 (8 Σεπτέμβρη) η απόφαση του υπουργού για την ανάκληση της απόφασης για τη συγχώνευση των 3ου και 6ου Δημοτικών σχολείων.
Σας παραθέτουμε παρακάτω το απόσπασμα της απόφασης:
"Β) Ανακαλούμε την εφαρμογή της αρ. 72624/Δ4/12-05-2014 (ΦΕΚ 1329/τ.Β΄/26-05-2014) κοινή υπουργική απόφαση με θέμα «Ιδρύσεις, Προαγωγές, Υποβιβασμοί, Συγχωνεύσεις και Καταργήσεις Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων» κατά το μέρος που αφορά: Στη Συγχώνευση του 3ου 12/θ Δημοτικού Σχολείου Πετρούπολης με το 6ο 8/θ Δημοτικό Σχολείο Πετρούπολης με έδρα την Πετρούπολη, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας, της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΠΕ και ΔΕ Αττικής".
Τέτοιοι αγώνες αποτελούν παράδειγμα ότι ακόμη και στο σήμερα οι ταξικά προσανατολισμένοι μαζικοί φορείς με αρωγούς τους δήμους, που οι Διοικήσεις τους είναι στα χέρια κομμουνιστών, μπορούν ν΄ αντικρούσουν την αντιλαϊκή πολιτική και να αποσπάσουν νίκες. Βέβαια, παρά το γεγονός ότι υπάρχει αυτή η θετική εξέλιξη, απαιτείται επαγρύπνηση, αφού η κατάσταση και στον τομέα της Παιδείας γίνεται ολοένα και περισσότερο εκρηκτική. Εξάλλου, η οριστική λύση στα προβλήματα που σήμερα αντιμετωπίζουν χιλιάδες μαθητές, μαζί με τις οικογένειές τους, τόσο στα ζητήματα της υλικοτεχνικής υποδομής, όσο και στο ζήτημα του περιεχομένου της μόρφωσης, μπορεί μόνο να λυθεί έξω από τα δεσμά των μονοπωλίων, στον αγώνα για μία κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, στο σοσιαλισμό».
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: