Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Ανάληψη καθηκόντων από το νέο Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη

Η φωτογραφία είναι από την πρώτη σελίδα της εφημερίδας  ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
 Από το νέο Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη ανακοινώθηκαν στις 10.30 το πρωϊ τα ονόματα των νέων αντιδημάρχων και των υπευθύνων των δημοτικών ενοτήτων, τα οποία είναι τα εξής:
*Αντιδημαρχία Παιδείας και Αθλητισμού: Ανδρέας Αθανασόπουλος. Είναι οικοδόμος, μέλος του συνδικάτου κατασκευών Ν. Αχαΐας και μέλος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Πάτρας.
*Αντιδημαρχία Έργων - Καθαριότητας-Μηχανολογικού Εξοπλισμού: Κορδάς Χρήστος. Είναι πολιτικός μηχανικός, Δημοτικός. Σύμβουλος.
*Αντιδημαρχία Οικονομικών: Μελάς Παναγιώτης. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας. Δραστηριοποιείται στη λαϊκή επιτροπή των προσφυγικών
*Αντιδημαρχία Υγείας - Κοινωνικής Πολιτικής : Πελεκούδας Δημήτρης. Είναι εργαζόμενος στο Νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα. μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, και του σωματείου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγίου Ανδρέα.
*Αντιδημαρχίας Διοίκησης και Εξυπηρέτησης Πολιτών: Πλέσσας Διονύσιος. Είναι πολιτικός υπάλληλος του ΥΕΘΑ. Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Εργοστασίου Αράξου
*Αντιδημαρχία Πολεοδομικού Σχεδιασμού-Πρασίνου και Ποιότητας Ζωής: Στάμος Παύλος. Ειναι Αγρονόμος-Τοπογράφος Μηχανικός.
*Υπεύθυνος Δημοτικής Ενότητας Ρίου: Πλέσσας Διονύσης
*Υπεύθυνος Δημοτικής Ενότητας Παραλίας, Δημοτικής Ενότητας Μεσσάτιδος, Δημοτικής Ενότητας Βραχνεΐκων: Πελεκούδας Δημήτρης
*Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβούλίου: Γεροπαναγιώτη-Θεοδωροπούλου Κατερίνα

Στις δηλώσεις που έκανε ο κ. Πελετίδης ανέφερε τα εξής:
"Παραλαμβάνουμε σήμερα την Δημοτική Αρχή με όρεξη για δράση. Ξεκινάμε μαζί με το λαό για να ενισχυθεί και να ισχυροποιηθεί η εργατική λαϊκή αντιπολίτευση.
Να στηριχθούν οι αγώνες της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, της νεολαίας και των γυναικών. Ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που αυξάνουν την φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση.
Από το πρωϊ βρεθήκαμε με τους εργαζόμενους στην Καθαριότητα και το Πράσινο, αλλά και με τους εργαζόμενους στην προσχολική αγωγή και τους Παιδικούς Σταθμούς, που σήμερα έχουν την έναρξη της περιόδου.
Με το ξεκίνημα της θητείας μας, θέλουμε να σηματοδοτήσουμε και με τις επισκέψεις μας, την στήριξή μας στους εργαζόμενους και τα δίκαια αιτήματά τους. Γνωρίζουμε και το επισημάναμε έγκαιρα στον λαό ότι το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο που διέπει την Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν αναιρείται με την εκλογή μιας Δημοτικής Αρχής και η Πάτρα δεν μπορεί να αποτελέσει εξαίρεση.
Θα είμαστε όμως απέναντι και αντίπαλοι με τα επιχειρηματικά συμφέροντα που θέλουν να βάλουν στο χέρι την Δημοτική περιουσία και τις υπηρεσίες.
Θα αντισταθούμε μέχρι τέλους, στην εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών και των κοινωνικών δομών.
Στο κέντρο της δικής μας πολιτικής, είναι οι οξυμένες ανάγκες του λαού. Οι ανάγκες της λαϊκής οικογένειας. Θα παλέψουμε για την διεύρυνση των κοινωνικών υπηρεσιών, την βελτίωση των συνθηκών ζωής στις λαϊκές γειτονιές. Για την ικανοποίηση των αναγκών στην μόρφωση, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, αλλά και για έργα που θα ικανοποιούν τις πιεστικές ανάγκες στην αντιπλημμυρική και την αντισεισμική προστασία."
Πηγή:pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: