Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Η «Αυγή» και τα προσχήματα...

Οταν η αλήθεια δε βολεύει ορισμένους τόσο το χειρότερο για την αλήθεια. Αυτό ταιριάζει απόλυτα στην «Αυγή της Κυριακής» και τον αρθρογράφο της Ανδρέα Ζεμπίλα (Α. Ζ.), που βρήκε την ευκαιρία να συκοφαντήσει το ΚΚΕ γιατί λέει δεν ...«καταδικάζει τις αγριότητες του "Ισλαμικού Κράτους"». Ιδού το κατασκεύασμα του αρθρογράφου της «Αυγής», στο σημείωμα «Η απορία του (αριστερού) ψάλτη», που σημειώνει ανάμεσα σε άλλα: «Η εμφάνιση του Ισλαμικού Κράτους στη Μέση Ανατολή και η στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ και άλλων καλεί τις αριστερές συνειδήσεις να αναλύσουν την κατάσταση και να τοποθετηθούν σ' αυτό το εξαιρετικά πολύπλοκο παζλ.
Το ΚΚΕ τοποθετήθηκε καταδικάζοντας τα "ιμπεριαλιστικά πολεμικά σχέδια" και την αποστολή από την Ελλάδα πυρομαχικών στις κουρδικές στρατιωτικές δυνάμεις (τους πεσμεργκά).
Εντάξει, καμία καταδίκη όμως για τις απίστευτες θηριωδίες των τζιχαντιστών: αποκεφαλισμοί αθώων, μαζικές σφαγές αιχμαλώτων χωρίς καν έστω και προσχηματικές δίκες, αρπαγές και βιασμοί γυναικών, δολοφονίες αμάχων. Ενας πόλεμος άνευ ορίων, συντριβή στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, περιφρόνηση κάθε διεθνούς δικαίου. Φρίκη.
Απέναντι σ' αυτή την κατάσταση η αντιμετώπιση μπορεί να είναι:
Πρώτον, να κάνουμε ότι δεν μας αφορά, να βουτήξουμε στρουθοκαμηλικά το κεφάλι στην άμμο και να καταδικάσουμε γενικώς τον ιμπεριαλισμό, όπως το ΚΚΕ». Και συνεχίζει παρακάτω:
«Δεύτερον, να κάνουμε συγκεκριμένη ανάλυση της συγκεκριμένης κατάστασης, όπως έλεγε ο Βλαδίμηρος.
Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ξεχωρίσουμε ποιος είναι ο κύριος εχθρός και, για μένα τουλάχιστον, δεν υπάρχει αμφιβολία πως σήμερα είναι το Ισλαμικό Κράτος και τα παρακλάδια του σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή και την Αφρική».
Σημειώνουμε, λοιπόν, τα εξής.
***
Πρώτον: Ο Α. Ζ. και η «Αυγή» συνειδητά διαστρεβλώνουν τις θέσεις του ΚΚΕ, ενώ είναι αδύνατο να μη γνωρίζουν ότι ο «Ριζοσπάστης», όργανο της ΚΕ του ΚΚΕ, έχει επανειλημμένως μιλήσει για την αντιδραστική δράση των «τζιχαντιστών» και τα εγκλήματά τους, αλλά και ποιος και γιατί τους εξόπλισε και τους θέριεψε - αυτό το τελευταίο το «κάνει γαργάρα». Δηλαδή ότι συγκεκριμένα ιμπεριαλιστικά κέντρα, ισχυρά καπιταλιστικά κράτη, που ενίσχυσαν (αν δε δημιούργησαν) αυτές τις οργανώσεις τις χρησιμοποιούν και πάλι - όπως στο παρελθόν - ως πρόσχημα για την προώθηση των συμφερόντων τους στην περιοχή. Είναι αφέλεια, ή δε γνωρίζει άραγε τις συναντήσεις διάφορων αξιωματούχων των ΗΠΑ και της ΕΕ με τη λεγόμενη Συριακή Αντιπολίτευση, από τους κόλπους της οποίας προέκυψε το λεγόμενο «Ισλαμικό Κράτος» και η οποία στηριζόταν με χρήμα και όπλα ενάντια στη συριακή κυβέρνηση; Τα ίδια δεν είχαν γίνει και με τους «Ταλιμπάν», τον Μπιν Λάντεν και την «Αλ Κάιντα», που ήταν «μαχητές της ελευθερίας» όσο πολεμούσαν τους Σοβιετικούς στο Αφγανιστάν, ενώ μετά έγιναν τρομοκράτες;
***
Δεύτερον: Δεν είναι πρώτη φορά που η «Αυγή» υιοθετεί τα ιμπεριαλιστικά προσχήματα, για να δικαιολογηθούν στρατιωτικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ, της ΕΕ κ. ά. Το «έργο το έχουμε ξαναδεί» από τους οπορτουνιστές του ΣΥΝ πριν και του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, με τη Γιουγκοσλαβία, όπου, μαζί με τους αστούς, έριχναν την «μπανανόφλουδα» στο λαό περί «εθνοκάθαρσης» εξισώνοντας έτσι το θύτη με το θύμα, την ώρα που το ΝΑΤΟ δολοφονούσε το λαό της, στο Αφγανιστάν όπου συντάχτηκαν με το «είμαστε όλοι Αμερικανοί», υιοθετώντας τον «πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία» αυτών που δημιούργησαν οι ίδιοι οι Αμερικανοί, στη Λιβύη και την «αραβική άνοιξη», στη Συρία και πάει λέγοντας, όπου μαζί με τους αστούς έριχναν νέα «μπανανόφλουδα», αυτή των «στυγνών δικτατόρων που έπρεπε να ανατραπούν» από τη λεγόμενη «διεθνή κοινότητα», δηλαδή τους ιμπεριαλιστές. Για να μην ξαναθυμίσουμε τα όσα έλεγαν ορισμένοι για τις «λεωφόρους της δημοκρατίας και της ειρήνης» που έφερε η ανατροπή του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ και τις άλλες χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης.
***
Τρίτον: Οσο βέβαια και αν προσπαθεί να τα κουκουλώσει ο Α. Ζ. πιάνεται στα πράσα. Ετσι για να ...προστατεύσει και τα νώτα του, «πετάει» στο τέλος του σχολίου του: «Περιττό να επαναλάβω ότι η Ουάσιγκτον έθρεψε τους τζιχαντιστές, κυρίως με την άθλια επέμβαση στο Ιράκ. Και ο ΣΥΡΙΖΑ; Απορία ψάλτου βηξ, μου φαίνεται...» Σοβαρά (;;;) Ο αρθρογράφος δεν είδε την ανακοίνωση - «μνημείο» του ΣΥΡΙΖΑ, όπου σχολιάζοντας την ενέργεια της κυβέρνησης να στείλει πυρομαχικά στους Κούρδους για να αντιμετωπίσουν το «Ισλαμικό Κράτος» έκανε λόγο για ...έλλειψη «στρατηγικής από την κυβέρνηση» και επίσης έλεγε γιατί να μη σταλούν πυρομαχικά και στους Κούρδους του Ιράκ»; Προφανώς ο Α. Ζ. με βάση τα λεγόμενά του θα ήθελε ακόμα περισσότερη συμμετοχή στο «συνασπισμό των προθύμων» που έχουν συγκροτήσει οι ιμπεριαλιστές.
***
Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Είναι και αυτό μια προβολή στο μέλλον και στο ενδεχόμενο μιας «αριστερής» κυβέρνησης με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν από τώρα δείχνει τη διάθεσή του να πάρει ενεργό μέρος στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, υιοθετώντας τα ιμπεριαλιστικά προσχήματα, μπορούν να καταλάβουν τι θα κάνουν ως αυριανοί διαχειριστές. Αλλωστε, θεωρεί μοχλό ενίσχυσης του κεφαλαίου τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας στην περιοχή, που είναι και στρατηγική των αστών. Αλλά αυτή η λογική ματώνει τους λαούς. Γι' αυτό χρειάζεται ταξική ματιά στα γεγονότα, ώστε οι εργαζόμενοι να είναι προετοιμασμένοι και να μην εγκλωβίζονται και να στηρίζουν τα εχθρικά γι' αυτούς συμφέροντα του κεφαλαίου.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Δ. Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: