Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Καμπάνια αλληλεγγύης για τα παιδιά της Παλαιστίνης από το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών

Προσθήκη λεζάντας
Οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ, συμμετέχοντας σε μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία, οργανώνουν καμπάνια αλληλεγγύης για τα παιδιά της Παλαιστίνης συγκεντρώνοντας χρήματα, τετράδια και γενικότερα γραφική ύλη. Με αφίσα φιλοτεχνημένη με την Γκουέρνικα του Πικάσο στο φόντο της και τις συγκλονιστικές φωτογραφίες ενός κοριτσιού που ψάχνει στα ερείπια του σπιτιού της βιβλία και τετράδια, και με μια ανάλογη ανακοίνωση, το ΠΑΜΕ απλώνει την καμπάνια του στα σχολεία της χώρας μας. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές με την παρακάτω ανακοίνωση:
«Συνάδελφε, συναδέλφισσα, μαθητή, μαθήτρια,
Θυμάσαι πριν λίγες μέρες την εικόνα με το κοριτσάκι που μετά το βομβαρδισμό του σπιτιού του έψαχνε στα ερείπια να βρει το βιβλίο του; Εμείς τι να πούμε;
Μια εικόνα, χίλιες λέξεις!
Η απανθρωπιά, η βαρβαρότητα, η ιμπεριαλιστική θηριωδία δεν έχουν τελειωμό! Μέχρι στιγμής 565 μαθητές έχασαν τη ζωή τους, τουλάχιστον 3 χιλιάδες τραυματίστηκαν και καταστράφηκαν ολοσχερώς 277 σχολεία. Ισραήλ - Ευρωπαϊκή Ενωση - ΝΑΤΟ αιματοκυλούν το λαό της Παλαιστίνης.
Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται στο πλάι της δολοφονικής κυβέρνησης του Ισραήλ. Υπογράφει μαζί της συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας, είναι συνένοχη.
Μόνο η παγκόσμια αλληλεγγύη των λαών μπορεί να σταματήσει το δολοφονικό χέρι των ιμπεριαλιστών.
Ενας για όλους και όλοι για έναν!
Αλληλεγγύη τώρα στην πάλη των λαών
Καλούμε τώρα όλους τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, να μετατρέψουν το κάθε σχολείο, τη κάθε γειτονιά σε ορμητήριο αλληλεγγύης για τα παιδιά και το λαό της Παλαιστίνης.
Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, τους Συλλόγους και τις ΕΛΜΕ, να ανταποκριθούν στην καμπάνια αλληλεγγύης, που γίνεται με πρωτοβουλία της ΠΣΟ (Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία), της FISE (Παγκόσμια Συνδικαλιστική Οργάνωση Εκπαιδευτικών), σε συνεργασία με τη Γενική Ενωση Παλαιστινίων Εργατών.
  • Συγκεντρώνουμε τετράδια, μολύβια, γόμες, γραφική ύλη κ.ά. σε κάθε σχολείο, στα γραφεία των ΕΛΜΕ και των Συλλόγων και τα αποστέλλουμε στη Γενική Ενωση Παλαιστινίων Εργατών (διεύθυνση παραλαβής Ομηρίδου Σκυλίτση 19, Τ.Κ. 18531, Εργατικό Κέντρο Πειραιά, με την ένδειξη "Για τη Γενική Ενωση Παλαιστινίων Εργατών", τηλέφωνα επικοινωνίας 6977.934.674 - 6979.928.697). Αντιπροσωπεία της οργανωτικής επιτροπής για την καμπάνια αλληλεγγύης θα μεταβεί στην Παλαιστίνη για να παραδώσει τη βοήθεια που θα συγκεντρωθεί.
  • Συζητάμε με τους μαθητές μας για τα πραγματικά αίτια του άδικου πολέμου ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης, για το δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων να έχουν πατρίδα, ενάντια στην κατοχή και εισβολή του Ισραήλ, για το δικαίωμα των λαών να παλεύουν με όλους τους τρόπους, ενάντια στους δυνάστες τους.
  • Οργανώνουμε εκθέσεις ζωγραφικής, συναυλίες, παραστάσεις διαμαρτυρίας και άλλες πρωτόβουλες δράσεις.
  • Συγκεντρώνουμε χρήματα και τα καταθέτουμε στο λογαριασμό αλληλεγγύης 120-002101-207975 (Alpha Bank).
Οι ιμπεριαλιστές τη Γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν
Τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν επικίνδυνα στη γειτονιά μας. Τα μονοπώλια, προκειμένου να ξεπεράσουν την κρίση τους, για να σώσουν και να αυγατίσουν τα κέρδη τους, δε διστάζουν να αιματοκυλίσουν τους λαούς. Η συνταγή παλιά και δοκιμασμένη. Σήμερα στην Παλαιστίνη, στην Ουκρανία, στο Ιράκ, χτες στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν κ.α. Αύριο πού; Πάντα ο ίδιος ο εχθρός.
Ενότητα τώρα ενάντια στα μονοπώλια και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ που σφαγιάζουν τους λαούς. Να σηκώσουμε το ανάστημά μας!
Πάρε κι εσύ θέση.
Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί!»
Πηγή: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: