Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Αλληλεγγύη στους μαθητές της Παλαιστίνης από Συλλόγους Εκπαιδευτικών

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης»

Συνάδελφε, συναδέλφισσα

Λένε πως «Μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις». Η εικόνα με το παλαιστίνιο κοριτσάκι της Γάζας που μετά το βομβαρδισμό του σπιτιού του έψαχνε στα ερείπια να βρει τα βιβλία και τα τετράδιά του, μάλλον ισοδυναμεί με συναγερ 
Η απανθρωπιά, η βαρβαρότητα, η ιμπεριαλιστική θηριωδία δεν έχουν τελειωμό! Μέχρι στιγμής 565 μαθητές έχασαν τη ζωή τους, τουλάχιστον 3 χιλιάδες τραυματίστηκαν και καταστράφηκαν ολοσχερώς 277 σχολεία. Ισραήλ, Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ αιματοκυλούν το λαό της Παλαιστίνης. Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται στο πλάι της δολοφονικής κυβέρνησης του Ισραήλ. Υπογράφει μαζί της συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας, είναι συνένοχη.
Μόνο η παγκόσμια αλληλεγγύη των λαών μπορεί να σταματήσει το δολοφονικό χέρι των ιμπεριαλιστών.
Ένας για όλους και όλοι για έναν!
Αλληλεγγύη τώρα στην πάλη των λαών.
Ο Σύλλογος Εξκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης», (με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ.) θα πάρει μέρος ολόψυχα στη δίμηνη καμπάνια «ένα τετράδιο για τα παιδιά της Παλαιστίνης», που γίνεται με πρωτοβουλία της Π.Σ.Ο. (Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία), τηςF.I.S.E. (Παγκόσμια Συνδικαλιστική Οργάνωση Εκπαιδευτικών) και τουΠ.Α.Μ.Ε., σε συνεργασία με τη Γενική Ένωση Παλαιστινίων Εργατών.
Συγκεντρώνουμε τετράδια, μολύβια, γόμες, γραφική ύλη κ.α. σε κάθε σχολείο και τα πηγαίνουμε στα σχολεία :  1ο Μεταμόρφωσης, 2οΛυκόβρυσης, 3ο Ηρακλείου, 4ο Νέας Ιωνίας. Από κεί θα τα πάρει ο Σύλλογος, στο τέλος Οκτωβρίου, για να τα στείλουμε στα γραφεία της «Γενικής Ένωσης Παλαιστινίων Εργατών» που εδρεύουν στο εργατικό κέντρο Πειραιά.
Συζητάμε στους συλλόγους διδασκόντων, με τους Συλλόγους γονέων, με τους μαθητές μας, για τα πραγματικά αίτια του άδικου πολέμου ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης, για το δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων να έχουν πατρίδα, ενάντια στην κατοχή και εισβολή του Ισραήλ, για το δικαίωμα των λαών να παλεύουν με όλους τους τρόπους, ενάντια στους δυνάστες τους.
Ζητάμε τη συμμετοχή όλων μ΄ ένα τετράδιο ή μολύβι.
Παίρνουμε όποιες άλλες πρωτοβουλίες σκεφτεί κάθε σχολείο ή κάθε συνάδελφος (ζωγραφιές των παιδιών, συζητήσεις, παραστάσεις κλπ).
Πάρε κι εσύ θέση.
Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί!
Το Δ.Σ.

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ SITE ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ :
1. ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ http://gseferisedu.blogspot.gr/2014/09/blog-post_83.html 
2. ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ http://gseferisedu.blogspot.gr/2014/09/blog-post_65.html
3. ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ http://gseferisedu.blogspot.gr/2014/09/6.html
4. ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ http://gseferisedu.blogspot.gr/2014/09/blog-post_91.html
5. ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ http://gseferisedu.blogspot.gr/2014/09/blog-post_55.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: