Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Κι όμως τραγούδησες για κομμουνιστές που έχουν στην καρδιά τους τον Στάλιν...

....και το έκανες  στο περσινό φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ. Μιλάω σε σένα Μανώλη Μητσιά που σήμερα δήλωσες στα ΝΕΑ ότι  δεν τραγουδάς  για ευρωπαίους κομισάριους ούτε για τον Στάλιν. 

Φυσικά και σε θεωρώ έναν πολύ σπουδαίο, ίσως από τους λίγους σπουδαίους ερμηνευτές,όμως ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΙ ΟΛΑ. 
Ξέρεις, το ρόλο των Ευρωπαίων κομισάριων και της Ε.Ε γενικότερα τον βιώνουμε καθημερινά στο πετσί μας. Μέσα σε όλα που ζούμε, είναι και η άνοδος του φασισμού, του δικού τους παιδιού, που το ξαναφέρνουν στο προσκήνιο. Ο Στάλιν λοιπόν δεν τους νίκησε απλά. Τους διέλυσε, τους ταπείνωσε.
Να σου θυμίσω πως 22 Ιουνίου 1941 οι Ναζί επιτέθηκαν στην ΕΣΣΔ, Φαντάζομαι πως ξέρεις το τέλος όπως ξέρεις και τον ηγέτη που κατατρόπωσε τους Ναζί Είναι αυτός που ακόμα και σήμερα στοιχειώνει τα όνειρα των αστών. ΙΩΣΗΦ ΣΤΑΛΙΝ τον λένε και όλοι εμείς οι κομμουνιστές ορκιζόμαστε στο όνομά του.
Παρεμπιπτόντως να τονίσω πως ο πρόλογος του Θάνου Μικρούτσικου στο 39ο φεστιβάλ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ ήταν καταπληκτικός. Αμέσως μετά άρχισες να τραγουδάς εσύ. Οι σημαίες που έβλεπες κάτω ήταν ίδιες με αυτές που καρφώθηκαν στην καρδιά του Ναζιστικού τέρατος. Ήταν οι σημαίες που παρέλασαν μπροστά στον Στάλιν Ιούνιο του 1945 για να γιορτάσουν τη νίκη του κόκκινου στρατού. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: