Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Αστυνομικοί χτύπησαν μετανάστη που «τόλμησε» να ζητήσει τα μεροκάματά του


Δύο αστυνομικοί και δύο ιδιώτες συνελήφθησαν για τον ξυλοδαρμό μετανάστη από το Αφγανιστάν, ο οποίος «τόλμησε» να ζητήσει τα μεροκάματά του.
Στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψε ότι την περασμένη Τετάρτη οι δύο αστυνομικοί πήγαν με περιπολικό όχημα, μαζί με 36χρονο ιδιώτη, στην επιχείρηση 46χρονου επιχειρηματία στην περιοχή «Λάκα» Αναβύσσου, όπου εργαζόταν 30χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, από το έτος 2010, διαμένοντας σε πρόχειρο κατάλυμα, που του είχε παραχωρήσει ο επιχειρηματίας.
Ο 49χρονος αρχιφύλακας, επιδεικνύοντας προσβλητική και καταναγκαστική συμπεριφορά σε βάρος του αλλοδαπού, του άσκησε σωματική βία και προκάλεσε φθορές σε αντικείμενά του, παρουσία του 25χρονου αστυφύλακα και του 36χρονου ιδιώτη. Ανάλογη συμπεριφορά είχε επιδείξει ο αρχιφύλακας όταν, πριν δύο βδομάδες περίπου, είχε μεταβεί μαζί με τον 25χρονο αστυφύλακα στη συγκεκριμένη επιχείρηση, όπου εξύβρισε και απείλησε τον αλλοδαπό.
Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, ο 49χρονος αρχιφύλακας και ο 36χρονος ιδιώτης γνωρίζονταν με τον επιχειρηματία και ενεργούσαν για λογαριασμό του, προκειμένου να εξαναγκάσουν τον αλλοδαπό υπήκοο να αποχωρήσει από την επιχείρησή του, χωρίς να του καταβάλει δεδουλευμένα ύψους 23.900 ευρώ.
Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δύο αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: