Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Μια μικρή ιστορική υπενθύμιση στους οπορτουνιστές.

Ο  Θανάσης Καρτερός ,σχετικά με το άρθρο του στην Αυγή, πήρε την απάντηση που έπρεπε από το Ριζοσπάστη  και  άλλα μπλογκ. Εμείς από εδώ θα κάνουμε μια μικρή υπενθύμιση , στους ΣΥΡΙΖΑίους. 
Ανέκαθεν  οι οπορτουνιστές είχαν μια ιδιαίτερη λατρεία στους αστικούς θεσμούς.Τους υπηρέτησαν με ιδιαίτερο ζήλο, από πολλές θέσεις, με το αζημίωτο πάντα. Εξάλλου και  η αστική τάξη τους προστάτεψε αρκετές φορές με πολλούς τρόπους , σε εποχές που κινδύνευαν να εξαφανιστούν από τον  πολιτικό χάρτη , με την προοπτική να τους χρησιμοποιήσει, κακή ώρα όπως τώρα, όταν θα χρειαζόταν  ανακουφιστική γι΄αυτήν εναλλακτική λύση.
Η ιστορία έχει καταγράψει, την εποχή της Χούντας και ιδιαίτερα στο περίφημο πείραμα φιλελευθεροποίησης του Μαρκεζίνη, τη σπουδή των οπορτουνιστών να συμμετέχουν, νομιμοποιώντας μαζί με άλλους, το εγχείρημα Μαρκεζίνη. Μιλάμε για την περίοδο Ιούλη-Νοέμβρη του 1973. Φαίνεται πως ήταν τόση η σπουδή τους ώστε ο Μπριλάκης είχε δώσει συνέντευξη στην εφημερίδα "Απογευματινή".Τότε  "η φωνή της αλήθειας" είχε κάνει σχετικό σχόλιο το οποίο δημοσιεύτηκε στον παράνομο ΟΔΗΓΗΤΗ του Οκτώβρη 1973. Εδώ, για του λόγου το αληθές, αναδημοσιεύουμε ολόκληρη τη σελίδα της εφημερίδας.
'Ιδιοι μια ζωή. Τότε και τώρα, στην υπηρεσία των αστών. Λογικό δεν είναι να υμνούν τη δημοκρατία τους,αυτοί που ήταν έτοιμοι να δώσουν "δημοκρατικό άλλοθι" στη Χούντα;


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: