Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Παρίσι: Απαγορεύτηκε η σημερινή διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων


Η αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού ανακοίνωσε ότι απαγόρευσε μια διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων που σχεδιαζόταν να γίνει σήμερα, μετά τα επεισόδια που ξέσπασαν την περασμένη Κυριακή μπροστά σε δύο συναγωγές στη γαλλική πρωτεύουσα.
«Οι συνθήκες προκειμένου το σχέδιο της διαδήλωσης που προγραμματιζόταν για αύριο στο Παρίσι να τεθεί σε εφαρμογή με κάθε ασφάλεια δεν υφίστανται σήμερα» επισήμανε η διεύθυνση.
Οι διοργανωτές της διαδήλωσης από την πλευρά τους ανακοίνωσαν ότι θα υποβάλλουν μια επείγουσα προσφυγή σήμερα ενώπιον διοικητικού δικαστηρίου με την ελπίδα να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τη διαδήλωση.
Κατά τη διάρκειας μιας συνέντευξης τύπου κατήγγειλαν μία απόφαση «που αντιτίθεται σε μια θεμελιώδη ελευθερία» σύμφωνα με το δικηγόρο τους Χόσνι Μαάτι.
«Δεδομένης της κλιμάκωσης στη Γάζα η οργή είναι πολύ μεγάλη και αναμένεται να εκφραστεί. Ακόμα και αν η διαδήλωση επιτραπεί ή όχι θα υπάρξουν εκατοντάδες ή χιλιάδες νέοι που θα συγκεντρωθούν προς το Μπαρμπές αύριο» δήλωσε ο Αλάν Ποζολά του Νέου αντικαπιταλιστικού κόμματος (NPA, ριζοσπαστική αριστερά), μία από τις οργανώσεις που έχουν απευθύνει κάλεσμα για κινητοποιήσεις.
Χθες ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ τάχθηκε υπέρ της απαγόρευσης της διαδήλωσης, ενώ έκρινε «απαράδεκτες» τις «πράξεις βίας» που σημειώθηκαν την περασμένη Κυριακή.
«Η Δημοκρατία δε συνάδει με το μίσος, η Δημοκρατία δε συνάδει με την ξενοφοβία» υπογράμμισε ο ίδιος.
Την περασμένη Κυριακή είχαν ξεσπάσει επεισόδια μπροστά από δύο συναγωγές στο Παρίσι όταν τελείωσε μια διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων κατά την οποία συγκεντρώθηκαν 7000 άνθρωποι σύμφωνα με την αστυνομία.
Τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ είχε δηλώσει ότι η ισραηλινοπαλαιστινιακή σύρραξη δεν πρέπει να μεταφερθεί στη Γαλλία και η κυβέρνησή του είχε δώσει οδηγίες στις περιφέρειες να «αυξήσουν την επαγρύπνηση» τους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: