Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Εκατόμβη νεκρών στη Γάζα από τις ισραηλινές επιδρομές

Aνθρωπόμορφα κτήνη*
(διαβάστε τη λεζάντα των φωτογραφιών!)



Τέταρτη μέρα σήμερα των ισραηλινών δολοφονικών βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας με το λιγότερο 96 νεκρούς επισήμως, και άλλες αναφορές να κάνουν λόγο γιασυνολικά πάνω από 100 νεκρούς, οι 11 εκ των οποίων σήμερα Παρασκευή. Άμαχοι, γυναικόπαιδα τα πρώτα θύματα, τουλάχιστον 23 παιδιά μεταξύ των νεκρών, πάνω από 600 οι τραυματίες.
Όπως φαίνεται και από φωτογραφίες, τα αεροσκάφη του Ισραήλ χτυπούν πυκνοκατοικημένες περιοχές και ισοπεδώνουν σπίτια ακόμα και σχολεία. Το γενικό κλίμα θυμίζει τόσο το 2009 όσο και το 2012 όπου ισραηλινές αεροπορικές ισοπέδωσαν για ακόμη μια φορά μεγάλα τμήματα της πόλης της Γάζας.

Χερσαία επίθεση εξετάζει το Ισραήλ
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπεντζαμίν Νετανιάχου επανέφερε σε διάγγελμά το ζήτημαγια χερσαίες επιχειρήσεις, ενώ σύμφωνα με το Reuters, το ενδεχόμενο συζητήθηκε στην τελευταία μαραθώνια συνεδρίαση της ισραηλινής κυβέρνησης. Θυμίζουμε ότι το Ισραήλ έχει ήδη κινητοποιήσει χιλιάδες εφέδρους. Παράλληλα, ο Νετανιάχου δήλωσε ότι μια εκεχειρία με τη Χαμάς δεν περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη.

Ταυτίζουν τον θύτη με το θύμα ...ξανά
Στα διεθνή μέσα ενημέρωσης γενικά γίνεται μια προσπάθεια να ταυτιστούν οι ρουκέτες που εκτοξεύονται προς το Ισραήλ (σύμφωνα με αμερικανικά και ισραηλινά μέσα από την Χαμάς στη Γάζα και από την Χεζμπολλάχ στο Νότιο Λίβανο) και οι οποίες δεν έχουν προκαλέσει ούτε ένα θύμα μέχρι στιγμής, ή τις απειλές για αντίποινα από στελέχη της Χαμάς, με τους εκατοντάδες τόνους ισραηλινών πυραύλων που από την Τρίτη που έχουν ως αποτέλεσμα τόσους νεκρούς.
Δηλαδή ταύτιση του θύματος με τον θύτη, που φυσικά λειτουργεί υπέρ των Ισραηλινών.Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Τζον Κέρι δήλωσε ότι «Οι ΗΠΑ προσπαθούν να περιορίσουν την αύξηση της βίας με τρόπο ώστε να επιτραπεί στο Ισραήλ η υπεράσπισή του από τις ρουκέτες της "Χαμάς"...». Γενικότερα οι ΗΠΑ όπως και στελέχη της ΕΕ εκφράζονται σε δημόσιες τοποθετήσεις τους ουσιαστικά υπέρ του Ισραήλ, κάτι που επιχειρούν να κρύψουν πίσω από εκφράσεις τύπου «καταδικάζουμε απερίφραστα τη βία, από όπου και αν προέρχεται», όπως είπε χθες ο αντιπροέδρος και ΥΠΕΞ της Ελλάδας Ευάγγελος Βενιζέλος και ενώ το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό πραγματοποιεί κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με ισραηλινά πολεμικά πλοία. 

"Χρυσώνει το χάπι" ο ΟΗΕ
Κατά τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδικαστική απόφαση ενάντια στις πολεμικές επιχειρήσεις του Ισραήλ δεν υπήρξε, όπως επιθυμούσαν οι Παλαιστίνιοι. Ωστόσο σήμερα, θέλοντας "να χρυσώσει το χάπι", η Ύπατη Αρμοστεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανέφερε ότι οι επιχειρήσεις των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ στη Γάζα εγείρουν ανησυχίες πως η χώρα αυτή διαπράττει παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Την ίδια ώρα Τουρκία, Σαουδική Αραβία και άλλες δυνάμεις στη Μέση Ανατολή καταδικάζουν τις ισραηλινές επιθέσεις, για τους δικούς τους λόγους φυσικά, στο πλαίσιο και της αντιπαράθεσης τους με το Ισραήλ στην περιοχή. «Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει τις αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα και δεν πρέπει να προχωρήσει σε μια χερσαία εισβολή» σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος Γκιουλ σε ανακοίνωσή του με την οποία κάλεσε παράλληλα να επανέλθουν ξανά σε ισχύ οι όροι της εκεχειρίας του 2012 ανάμεσα στο Ισραήλ και στη Χαμάς. Ο Ερντογάν είπε από τη δική του πλευρά ότι «δεν είναι δυνατό» να εξομαλυνθούν οι σχέσεις της Τουρκίας και του Ισραήλ ενόσω συνεχίζονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα, αποκαλώντας δυσανάλογη χρήση βίας τις αεροπορικές επιδρομές.

Τέλος, και ο Πούτιν ζήτησε χθες σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Νετανιάχου να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί.
* Ο τίτλος είναι του blog και δεν υπάρχει στο σχετικό άρθρο του 902.gr
Πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: