Να έχει υλοποιηθεί μέχρι το τέλος του έτους ο σχεδιασμός για 6.000 με 7.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, συμφώνησαν κατά τη συνάντησή τους με την τρόικα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης και η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου.
Στο τραπέζι της δίωρης περίπου συζήτησης βρέθηκαν διαθεσιμότητα, απολύσεις, αξιολόγηση υπαλλήλων, καθώς και ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο. Για να χρυσώσουν το χάπι και να καλλιεργήσουν εφησυχασμό στους εργαζόμενους, κύκλοι του υπουργείου υποστηρίζουν ότι σε αντάλλαγμα δεν θα γίνουν άλλες απολύσεις από το 2015. Άλλωστε κάθε άλλο παρά αποκλείουν απολύσεις από νέες καταργήσεις ή συγχωνεύσεις φορέων και υπηρεσιών.
Η συζήτηση συνεχίζεται σε ό,τι αφορά στη διαδημοτική κινητικότητα καθώς μέχρι σήμερα έχουν μετακινηθεί με τη σχετική διαδικασία περίπου 900 εργαζόμενοι απ' το σύνολο των 3.000 που προβλεπόταν να ενταχθούν σ' αυτή.
Στο θέμα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, δεν υπάρχει πρόοδος, λόγω της «λευκής απεργίας» στη διαδικασία από την ΑΔΕΔΥ, ενώ και για το ενιαίο μισθολόγιο το υπουργείο περιμένει σχετική μελέτη.
Ωστόσο πληροφορίες από παράγοντες του υπουργείου προϊδεάζουν για το τι μέλλει γενέσθαι αφού όπως λένε η μελέτη αυτή καταγράφει μεγάλες μισθολογικές αποκλίσεις μεταξύ υπαλλήλων με τα ίδια προσόντα και στις ίδιες θέσεις, όπως και περιστατικά υψηλών αμοιβών σε υπαλλήλους με λιγότερα προσόντα από άλλους. Πληροφορίες που αν ισχύουν, στρώνουν το χαλί νέας επίθεσης στους μισθούς εργαζομένων.
902.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου