Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Οι «λαγοί»...

Με επικοινωνιακά τερτίπια, οι εκλεγμένοι στην Τοπική Διοίκηση, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και οι συνδικαλιστές της πλειοψηφίας στα σωματεία της ΔΕΗ, προσπάθησαν να καλύψουν τη στάση τους απέναντι στην απεργία, που ήταν στάση υπονόμευσης και καραμπινάτης στήριξης στην προσπάθεια της κυβέρνησης να στείλει για δουλειά τους απεργούς. Ο νέος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης είπε ότι δεν μπορεί να σταθεί μπροστά στις πύλες και να καλέσει το λαό να κάνει το ίδιο, γιατί θα συλληφθεί και δε θα μπορεί μετά να ορκιστεί περιφερειάρχης!
Αποκαλυπτικός ήταν όταν περιέγραψε πώς θα αντιμετωπίσει το ζήτημα της «μικρής ΔΕΗ» ως περιφερειάρχης: «Από 1η Σεπτέμβρη, επιστρατεύουμε κορυφαία νομικά γραφεία (...) Θα ζητήσουμε αναδρομικά, 50 χρόνια που λειτουργεί η ΔΕΗ (...) θα ζητήσουμε 6%. Ας έρθει όποιος ιδιώτης θέλει να επενδύσει. Δε θα τολμήσει. Θα πληρώσει 6% που λέει ο μεταλλευτικός κώδικας για καθετί που θα κάνει εξόρυξη και θα βάλει και εγγυητική. Κάποια δισ. χρειάζονται για να κάνει την πρώτη "τσαπιά"».
Κατά τ' άλλα, εμφανίσθηκε να διατηρεί ανοιχτή γραμμή με τον ΣΥΡΙΖΑ και μίλησε για τη θέσπιση ειδικού τιμολογίου της ΔΕΗ για τη Δυτική Μακεδονία, θέμα που, όπως είπε, «είναι συμφωνημένο με τον Τσίπρα». Σπέρνοντας αυταπάτες και το δηλητήριο της ανάθεσης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ε. Ουζουνίδου υποσχόταν σε όσους εργαζόμενους απολυθούν ότι «την επόμενη μέρα, όταν θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση, θα επιστρέψουν στη δουλειά τους με την αποζημίωση του χρόνου που έχουν χάσει. Αυτό είναι δέσμευση!».
Μαζί τους και ο πρόεδρος του «Σπάρτακου», Γ. Αδαμίδης, που ενώ από το πρωί, πριν φτάσουν στους απεργούς τα χαρτιά της επιστράτευσης, είχε δώσει τη γραμμή επιστροφής στη δουλειά, στη συνέχεια προσπαθούσε να ρίξει την ευθύνη στους άλλους ομοίους του της ΓΕΝΟΠ, γιατί «δε συμφωνούν να προκηρύξουμε νέα 24ωρη ή 48ωρη απεργία, γιατί λένε είμαστε επιστρατευμένοι». Από κοντά και τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, που από το πρωί του Σαββάτου έπαιρναν τηλέφωνο στους εργαζόμενους και τους καλούσαν να επιστρέψουν στη δουλειά...
Πηγή:ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: