Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Συνάντηση της Αλ. Παπαρήγα με το ΔΣ της ΔΟΕ

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ συναντήθηκε τη Δευτέρα, με το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, στον Περισσό.
Σε δηλώσεις της αμέσως μετά, ηΑλέκα Παπαρήγαεπισήμανε: «Οι σύλλογοι γονέων, οι οργανώσεις των εργαζομένων πρέπει από κοινού με τις οργανώσεις των δασκάλων, γενικότερα των εκπαιδευτικών, να αντιταχθούν στο προεδρικό διάταγμα που με τον πλασματικό τίτλο "αξιολόγηση" έχει σαν στόχο να οδηγήσει τους εκπαιδευτικούς να κάνουν τη δουλειά του συστήματος, να τους εκφοβίζει, να μην διεκδικούν, να μη συμβάλουν στον αγώνα για τα κοινωνικά μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών.
Με αυτό τον τρόπο πάμε σε ένα καθεστώς που θυμίζει την περίοδο του πιστοποιητικού των κοινωνικών φρονημάτων, μόνο που τώρα δεν στρέφεται εναντίον των κομμουνιστών, εναντίον των ριζοσπαστών, αλλά έχει ως στόχο, μέσα από εκβιασμό, να οδηγήσει τους εκπαιδευτικούς και σε απολύσεις και σε διαθεσιμότητες και με τον υπαρκτό αυτό φόβο να τους εντάξει και να τους μετατρέψει σε ένα γρανάζι που θα οδηγήσει και σε αμόρφωτα παιδιά, χωρίς κριτική σκέψη, χωρίς δυνατότητες ελεύθερης σκέψης και δράσης».
Ο Πρόεδρος της ΔΟΕ Κομνηνός Μαντάς από την πλευρά του επισήμανε (Δείτε βίντεο εδώ):
«Το νέο ασφυκτικό πλαίσιο χειραγώγησης της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών που επιχειρείται να επιβληθεί το τελευταίο διάστημα θα πρέπει να βρει αντίθετους όλους τους Έλληνες, όλη την ελληνική κοινωνία. Εμείς είμαστε σε μια διαδικασία του να ενημερώσουμε τους Έλληνες πολίτες, ξεκινώντας από τα κόμματα. Εδώ στο ΚΚΕ σήμερα βρήκαμε ευήκοον ους στο σύνολο των προβλημάτων και κατανόηση στα προβλήματα που αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει η εκπαίδευση, η οποία βρίσκεται υπό διάλυση. Η εκπαίδευση των παιδιών μας, οι πολίτες που θα είναι στην πατρίδα μας και θα πρέπει ελεύθερα και δημοκρατικά να σκέφτονται είναι υπόθεση όλων μας. Σ’ αυτόν τον αγώνα, στην αντίσταση στα σχέδια της κυβέρνησης να επιβάλει ένα πλαίσιο αυταρχικών διώξεων και χειραγώγησης εκπαιδευτικών και σχολείων θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι όλοι μαζί και να μην το επιτρέψουμε να περάσει».
902.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: