Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Παρέμβαση των εκπαιδευτικών του Π.Α.ΜΕ για το θέμα της διάπλασης των παιδιών από τη Χρυσή Αυγή


Την Τρίτη 6-3-2013 κλιμάκιο των εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, με επικεφαλής την εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών στο Δ.Σ. της ΔΟΕ, έκανε περιοδεία στο Δημοτικό σχολείο Γλυκών Νερών, στο οποίο εργάζεται εκπαιδευτικός που συμμετείχε στα μαθήματα "διάπλασης των παίδων" της Χρυσής Αυγής.
Οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ τόνισαν ότι η Χρυσή Αυγή είναι ένα ναζιστικό μόρφωμα, το πιο βρώμικο εργαλείο του καπιταλιστικού συστήματος και επιχειρεί να χτυπήσει το λαϊκό και εργατικό κίνημα. Επιχειρεί να δηλητηριάσει το μυαλό των παιδιών, ότι υπάρχουν ανώτεροι και κατώτεροι άνθρωποι, να στρέψει το ένα παιδί που πεινά ενάντια στο άλλο παιδί που πεινά. Καθαγιάζει το ναζισμό των οποίων οι υπέρμαχοι αιματοκύλισαν το λαό μας.
Οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ επισήμαναν ότι δεν μπορείς να πολεμήσεις το φασισμό χωρίς την οργανωμένη σύγκρουση του λαού με τα μονοπώλια, την Ε.Ε. και το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα που γεννά το φασισμό. Ένα σύστημα που στηρίζεται στην εκμετάλλευση, την εξαθλίωση, την κρίση και τους πολέμους, όλα αυτά που ανοίγουν το δρόμο του φασισμού, ο οποίος ενισχύεται από τους αστικούς θεσμούς, έμμεσα και άμεσα, για να διαιρέσει την εργατική τάξη και να χτυπήσει το λαϊκό κίνημα.
Το ΠΑΜΕ έχει ήδη καταθέσει ψήφισμα στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Αλ. Δελμούζος στον οποίο ανήκει η εκπαιδευτικός των μαθημάτων της Χρυσής Αυγής, ζητώντας να θέσει θέμα διαγραφής της από το σωματείο στην επόμενη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου. Θεωρούμε ότι οι εκπαιδευτικοί, οι σύλλογοι γονέων και οι μαζικοί φορείς πρέπει με την συμμετοχή τους στο οργανωμένο λαϊκό κίνημα να απομονώσουν τη δράση της ναζιστικής συμμορίας και να ανατρέψουν την πολιτική του συστήματος που γεννά το φασισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: